aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο στόχος της πρόκρισης «ξεθώριασε» αυτόματα

Ανόρθωση: Ο στόχος της πρόκρισης «ξεθώριασε» αυτόματα

Η επιχείρηση με κωδικό, «ξεκλειδώστε τη Ραπίντ» άρχισε με όνειρα και ολοκληρώθηκε με εφιάλτη. Η Ανόρθωση δέχθηκε τρία γκολ στη Βιέννη και ο στόχος της πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ «ξεθώριασε» αυτόματα. Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι ο βαθμός ετοιμότητάς της είναι σε χαμηλό επίπεδο και η όποια προσπάθεια, έμεινε ανεξαργύρωτη. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν ήταν για… διασυρμό. Πλήρωσε ωστόσο τα τραγικά λάθη των παικτών της.

Σίγουρα υπάρχουν τα ελαφρυντικά της ελλιπούς προετοιμασίας, των απουσιών από τις προπονήσεις λόγω κορωνοϊού και τραυματισμών, της αδυναμίας πραγματοποίησης κάποιων δυνατών φιλικών, αλλά παράλληλα εμφανίστηκαν σημάδια αδράνειας, ολιγωρίας, ενδεχομένως και ανεπάρκειας. Οι φάσεις των τριών τερμάτων των Αυστριακών ήταν το αποκορύφωμα του προβληματισμού. Λανθασμένα μαρκαρίσματα, δυσκολία αντίληψης του κινδύνου από τους αντιπάλους και σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης.

Δεν μπορούσε να είναι πιο παραστατικός ο Γεωργιανός τεχνικός. «Όταν τους αφήνεις να πάρουν την μπάλα, να γυρίσουν, να σουτάρουν, δεν μπορείς. Όλα τα προβλήματα βγήκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, πιθανότατα για τον τρόπο που επιτεύχθηκαν το δεύτερο και το τρίτο τέρμα που έκαναν και τη… διαφορά στην έκταση του σκορ.

Βγήκαν στην επιφάνεια τα προβλήματα και όλοι στο στρατόπεδο της «Κυρίας» είναι στενοχωρημένοι και προβληματισμένοι. Από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι υπάρχει απογοήτευση, διότι όπως είπε και ο προπονητής της ομάδας, περίμενε πολύ περισσότερα από τους παίκτες του. Οι οποίοι καλούνται τώρα να βρουν τη δύναμη να παλέψουν στον επαναληπτικό κυνηγώντας το θαύμα της πρόκρισης ή αν μη τι άλλο, να αντλήσουν δύναμη για τον «υποβιβασμό» στο Κόνφερενς Λιγκ. Μόνο που «δεν μπορείς να αλλάξεις και πολλά σε μια εβδομάδα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τιμούρ, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων.

Η Ραπίντ έδειξε ότι έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση, ότι έχει ποιότητα και ποδοσφαιριστές που μπορούν να διαχειριστούν σωστά την εξέλιξη του αγώνα. Η Ανόρθωση δεν ήταν αυτή που έπρεπε στη Βιέννη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να παίξει (πολύ) καλύτερα. Ιδιαίτερα με την προσθήκη ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν δώσουν λύσεις, όπως οι Πόποβιτς και Ντέλετιτς.

Ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για να αντιμετωπιστούν σωστά οι Αυστριακοί, σύμφωνα και με όσα άφησε να εννοηθεί ο Γεωργιανός τεχνικός, «σουλούπωμα» θέλει η μεσαία γραμμή, ενώ ήταν φανερό ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη η αμυντική συμπεριφορά ολόκληρης της ομάδας.

Στη διοίκηση πιστεύουν στο θαύμα, το οποίο εκφράστηκε με κομψό τρόπο από τον εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Χριστοφόρου: «Στον επαναληπτικό θα έχουμε τον κόσμο μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βάλουμε πίεση για να απαντήσουμε στους Αυστριακούς. Οφείλουμε στην ιστορία μας να παλέψουμε και αν αποκλειστούμε να δούμε αν θα παίξουμε με τη Σλασκ ή την Χάποελ Μπερ Σέβα».

Η αποστολή από τη Βιέννη επέστρεψε χθες στην Κύπρο, οι κυανόλευκοι θα «μετρηθούν» μήπως και υπάρχουν απώλειες όπως ο τερματοφύλακας Τζουρ (θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή του για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματός του) και θα πιάσουν δουλειά για το ματς της Πέμπτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ