aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο «Σίφο» γίνεται «κατοστάρης»!

Ανόρθωση: Ο «Σίφο» γίνεται «κατοστάρης»!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Αρχές Ιουλίου 2017, ανάμεσα σε ένα σωρό ποδοσφαιριστές, που ήρθαν αλλά δεν ακούμπησαν, τύπου… Μπανταλόφσκι, Γκάντσεφ, Καμαρά, Κβέσιτς, Σισοκό και Μακάροφ, η Ανόρθωση ανακοινώνει την απόκτηση του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Για την αξία του Κροάτη στόπερ δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, παρά μόνο ότι είχε κλειστά τα 32 του χρόνια.

Μιλούσε άλλωστε η θητεία του στην Εθνική Κροατίας και σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως ήταν οι γερμανικές Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ντούισμπουργκ, η Μπεσίκτας, η Ντιναμό Μόσχας, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Στουρμ Γκρατς.

«Αποκτήθηκε για να αποτελέσει την ηγετική φυσιογνωμία της αμυντικής γραμμής της ομάδας της Αμμοχώστου», ήταν η συνήθης αναφορά των ΜΜΕ της εποχής. Από τις λίγες περιπτώσεις που η γνωστή ατάκα ταίριαξε γάντι. Η απόκτηση του Σίλντενφελντ ήταν από τα λίγα καλά που προσέφερε ο Ανδρέας Παντελή και οι συνεργάτες του στη δεύτερή του θητεία στη διοίκηση των κυανόλευκων…

Σαράντα δύο μήνες μετά, ο «Σίφο» είναι η σταθερή αξία στο ρόστερ της «Κυρίας». Η ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα, ο μπροστάρης, ο καθοδηγητής, ο εμψυχωτής. Κατά γενική ομολογία, στο κυπριακό ποδόσφαιρο ξεχωρίζει και χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος.

Η στατιστική της περσινής περιόδου τον ανέδειξε πρώτο, τον καλύτερο αμυντικό της σεζόν 2019-20. Αν δεν είχε κάποια μειονεκτήματα, όπως είναι ο τομέας της ταχύτητας, πιθανότατα θα έπαιζε ακόμη στην Μπουντεσλίγκα. Στην Κύπρο, πάντως, ανακάλυψε το λιμάνι του, αφού μετρά την πιο μακρόχρονη θητεία της ποδοσφαιρικής του διαδρομής.

Ουδέποτε στο παρελθόν έμεινε πάνω από τρεις σεζόν στην ίδια ομάδα και στην «Κυρία» βρίσκεται στα μισά της τέταρτης. Ο Κετσπάγια (πρέπει να) πίνει νερό στ’ όνομά του, αφού δεν τον βγάζει από την ενδεκάδα και δείχνει ότι είναι ο ποδοσφαιριστής που αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό.

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ετοιμάζεται να πιάσει τις 100 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος. Βρίσκεται στις 99 και στη μεθαυριανή αναμέτρηση με αντίπαλο τη Δόξα στο Μακάρειο θα γράψει «100». Όλοι στο στρατόπεδο της «Κυρίας» εύχονται το «κατοστάρι» του «Σίφο» να ‘ναι νικηφόρο και ακόμη καλύτερα (σύμφωνα και με τη χθεσινή ανάρτηση της Ανόρθωσης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) να σκοράρει με απευθείας κτύπημα φάουλ! Παρά το γεγονός ότι στις προηγούμενες σεζόν είχε σκοράρει, φέτος, μέχρι στιγμής, δεν τα έχει καταφέρει.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ