aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο πανικός της Παλέρμο με το αεροπλάνο στη Λάρνακα

Ανόρθωση: Ο πανικός της Παλέρμο με το αεροπλάνο στη Λάρνακα

Ο διευθυντής της πνευμονολογικής μονάδας νοσοκομείου του Μπέργκαμο, Φαμπιάνο Ντι Μάρκο παρομοίασε τον αγώνα Αταλάντα – Βαλένθια ως μια κινητή βιολογική βόμβα και χαρακτήρισε πόλεμο την… καταστροφή που αντίκρισε στη συνέχεια από τον κορωνοϊό. Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί το Μπέργκαμο «πληρώνει» τόπο πολύ την πανδημία, ανέφερε: «Ακούω πολλές θεωρίες. Εγώ λέω τη δική μου. Στις 19 Φεβρουαρίου, 40.000 κάτοικοι του Μπέργκαμο πάνε στο Σαν Σίρο για το ματς της Αταλάντα με τη Βαλένθια. Ταξιδεύουν με όλα τα μέσα. Με λεωφορεία. Με αυτοκίνητα. Με τρένα. Δυστυχώς ήταν μία κινητή βιολογική βόμβα»!

Με αφορμή τον αγώνα Αταλάντα – Βαλένθια η ιταλική εφημερίδα «Giornale di Sicilia» και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος, Κάρλο Μπρανταλεόνε, ο οποίος επιμελείται το ρεπορτάζ της Παλέρμο  έκανε αναδρομή στα ταξίδια της ομάδας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που δεν εξελίχθηκαν και τόσο ήρεμα.

Ανάμεσά τους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ήταν και το ταξίδι στην Κύπρο το 2005. Όπως περιγράφει ο Ιταλός δημοσιογράφος, η Παλέρμο εκείνη την περίοδο συνήθιζε να ταξιδεύει με ένα ενοικιαζόμενο μεγάλο αεροπλάνο στο οποίο επιβιβάζονταν οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, η διοίκηση, το υπαλληλικό προσωπικό της ομάδας, δημοσιογράφοι και κάποιοι εκλεκτοί οπαδοί. Η Κύπρος δεν ήταν στα δρομολόγια που έκαναν συχνά οι ιταλικές αερογραμμές και έτσι η πρόσβαση για άλλους οπαδούς της Παλέρμο στο νησί δεν ήταν και η ευκολότερη. Όμως, παρά ταύτα, κάποιοι φίλοι της ιταλικής ομάδας ναύλωσαν πτήση και κατάφεραν να ταξιδέψουν στην Κύπρο για να βρίσκονται δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα.

Το… ευτράπελο διαδραματίστηκε μετά το τέλος του αγώνα που βρήκε την Παλέρμο νικήτρια με 4-0. Οι ποδοσφαιριστές επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο , όμως υπήρχε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα και ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η πτήση. «Πανικός στις 2:00 τα ξημερώματα», περιγράφει ο Ιταλός δημοσιογράφος. Η λύση, πάντως, δόθηκε μέσω του αεροπλάνου που έφερε τους οπαδούς της Παλέρμο. «Ήταν μισοάδειο και έτσι η ομάδα τους ζήτησε αν μπορούν να ταξιδέψουν οι παίκτες μαζί τους. Βέβαια, τους υποδέχθηκαν με χαρά στο αεροπλάνο και το… θρίλερ ολοκληρώθηκε».


Στη φωτογραφία οπαδοί της Παλέρμο που ταξίδεψαν στην Κύπρο με πανό στο οποίο αναγραφόταν, «η Κύπρος είναι Ελληνική»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ