aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο ορισμός της σταθερής αξίας

Ανόρθωση: Ο ορισμός της σταθερής αξίας

«Ψηλαφώντας» το ρόστερ της Ανόρθωσης θα δυσκολευθείς να βρεις ποδοσφαιριστές με μεγάλη (και ποιοτική) προσφορά σε βάθος χρόνου. Ο τερματοφύλακας Λόρια, για παράδειγμα, είχε κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις όταν πρωτοήρθε στην «Κυρία» (σεζόν 2019-20), αλλά στην τετραετία με την πάροδο του χρόνου «έπεφτε».

Με αποκορύφωμα τη λήξασα σεζόν που δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη γι’ αυτό και αποχωρεί. Ο Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν άλλοτε ενθουσιάζει κι άλλοτε προβληματίζει, ενώ έχασε πολλά ματς λόγω τραυματισμού. Ο Δημήτρης Χριστοφή στα τέσσερα χρόνια που φοράει τη φανέλα με τον φοίνικα είναι πάντα φιλότιμος, αλλά δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε «βασικός και αναντικατάστατος». Σημείο αναφοράς είναι ο αρχηγός Κώστας Αρτυματάς, ο οποίος σπάνια μένει εκτός ενδεκάδας και τραβάει μπόλικο «ζόρι» στο χώρο του κέντρου με συμπαίκτες που συνήθως δεν είναι… αυτό για το οποίο ήρθαν.

Ο ορισμός της σταθερής αξίας στο ρόστερ της Ανόρθωσης είναι ο Άντερσον Κορέια. Με εξαίρεση κάποιο διάστημα προσαρμογής όταν μετεγγράφηκε από τη Νέα Σαλαμίνα, συγκαταλέγεται συνήθως στους ποδοσφαιριστές για τους οποίους ο κόσμος έχει θετική άποψη. Είναι φιλότιμος, τρέχει, παλεύει, προσπαθεί να δημιουργήσει. Σίγουρα έχει κάποιες αδυναμίες, αλλά με τη συνολική του προσφορά οι κυανόλευκοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Γι’ αυτό εξάλλου, πριν ακόμη μπει το 2023 υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2026. Από τη νέα σεζόν, θα αγωνίζεται ως Κύπριος αφού απέκτησε κυπριακό διαβατήριο και περισσότερο χαρούμενος πρέπει να είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει αμέσως στην Εθνική Κύπρου.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός οπισθοφύλακας (και ενίοτε φουλ μπακ) είναι απ’ αυτούς που βρέξει – χιονίσει είναι στην ενδεκαδα. Τρεις σεζόν στη Νέα Σαλαμίνα είχε γίνει μήλον της έριδος για πολλές ομάδες, ενώ και στην Ανόρθωση το κοντέρ γράφει πάντα, πάνω από 30 αγωνιστικές. Η μοναδική σεζόν που δεν «τριαντάρησε» -κι αυτό αδύνατον- ήταν την εποχή του κορωνοϊού, όταν έγιναν μόνο 23 αγωνιστικές.

Ο σχετικός πίνακας με τη διαδρομή του Άντερσον Κορέια στα κυπριακά γήπεδα, είναι ενδεικτικός του πολυεργαλείου που θα έχει στη διάθεση του ο νέος προπονητής της «Κυρίας», ο οποίος είναι σε… αναζήτηση. Εκτός απροόπτου θα ‘χει δεμένο τον γάιδαρο για τη θέση του αριστερού μπακ.

ΚΟΡΕΙΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ