aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο οδηγός του Κετσπάγια  

Ανόρθωση: Ο οδηγός του Κετσπάγια  

Τρεις βαθμούς, ηρεμία, ψυχολογική ντόπα και μπόλικη χαρά στον κόσμο της Ανόρθωσης χάρισε η σπουδαία νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Αμμοχώστου για πρώτη φορά στη δεύτερη θητεία του Τιμούρ Κετσπάγια κέρδισε με ανατροπή ομάδα του «Big 6» και έδιωξε τα μαύρα σύννεφα που μαζεύτηκαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά την αποτυχία κόντρα στον Άρη και την ήττα από τη Γάνδη που συνοδεύτηκε με μέτρια εμφάνιση.

Ο Κώστας Αρτυματάς ήταν (ξανά) το πρόσωπο της αναμέτρησης. Ο αρχηγός της «Κυρίας» για άλλη μια φορά έβγαλε το φίδι από την τρύπα και ήταν μπροστάρης όταν το σίδερο έκαιγε. Για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίπεδο Ανδρών πέτυχε δύο γκολ σε ένα παιχνίδι, ενώ τα τέσσερα τέρματα σε μια σεζόν αποτελεί προσωπική επίδοση καριέρας στο σκοράρισμα. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασε και ο Γκιόργκι Λόρια. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας πήρε τα γάντια βασικού από τον Ασάφ Τζουρ και είχε καθοριστικές αποκρούσεις.

Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι επιβεβαιώθηκε ότι οι κυπελλούχοι αποδίδουν καλύτερα σε σχηματισμό 3-5-2. Στα παιχνίδια με Άρη, Γάνδη και ΑΠΟΕΛ η Ανόρθωση άρχισε με τετράδα στην άμυνα και στην πορεία ο Κετσπάγια διαφοροποιούσε τον σχηματισμό γυρίζοντας συνάμα προς το καλύτερο τον διακόπτη. Οι τρεις τελευταίοι αγώνες αποτελούν οδηγό για τον Τιμούρ Κετσπάγια ενόψει της συνέχειας και το πρόγραμμα της «Κυρίας» με την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι γεμάτο από ψηλά εμπόδια. Στις 17 Οκτωβρίου η Ανόρθωση αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΛ, στις 21 του μήνα υποδέχεται τη Φλόρα, τέσσερις μέρες αργότερα φιλοξενεί την ΑΕΚ και στις 29 του Οκτώβρη θα παίξει με την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ