aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο Νόβοτνι καλείται να σβήσει τον ουγγρικό εφιάλτη

Ανόρθωση: Ο Νόβοτνι καλείται να σβήσει τον ουγγρικό εφιάλτη

Από διαφορετικό πανέρι απ’ αυτό που συνήθως επιλέγει «ψώνισε» επιθετικό ο Τιμούρ Κετσπάγια με τον Σόμα Νόβοτνι να αποτελεί τον εκλεκτό για τη γραμμή κρούσης της «Κυρίας». Ο Γεωργιανός προπονητής της Ανόρθωσης σπανίως έφερνε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» παίκτες που δεν αγωνίζονταν σε Κύπρο, Ελλάδα ή δεν ήταν συμπατριώτες του. Στην κατηγορία αυτή κατατάσσεται και ο Κάιλ Λάφερτι, όμως το σύντομα πέρασμα του Βορειοϊρλανδού από την ομάδα της Αμμοχώστου εκθέτει όσους τον επέλεξαν.

Ο Νόβοντι αποκτήθηκε με σκοπό να πετύχει ότι δεν κατάφεραν οι Λάφερτι και Κατσαράβα μαζί. Οι δύο βασικοί φορ της Ανόρθωσης στο πρώτο μισό της σεζόν σημείωσαν μόνο από ένα τέρμα και με τέτοιες επιδόσεις είναι σχεδόν αδύνατο να διακριθεί μια ομάδα.

Ο 30χρονος επιθετικός είναι μόλις ο τέταρτος Ούγγρος που θα φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης τη χιλιετία που διανύουμε και ο πρώτος μετά από 11,5 χρόνια. Μάλιστα, από τους προηγούμενους τρεις που θήτευσαν στην ομάδα της Αμμοχώστου οι δύο αγωνίζονταν στην ίδια θέση. Βέβαια, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα εύχεται η πορεία του Νόβοντι να είναι εντελώς αντίθετη με αυτή των συμπατριωτών του.

Ρόμπερτ Βάλτνερ, Αττίλα Τόκολι και Ζόλταν Νάγκι είναι οι τρεις «Μαγυάροι» που έβαλαν τον «φοίνικα» στο στήθος. Οι δύο πρώτοι είχαν σύντομο και ανεπιτυχές πέρασμα από την Ανόρθωση. Ο Βάλντερ ντύθηκε στα κυανόλευκα το Καλοκαίρι του 2003, επί θητείας του Ανδρέα Μιχαηλίδη και είχε απολογισμό ένα γκολ σε μόλις πέντε εμφανίσεις.

Ο Τόκολι ήταν επιλογή Τιμούρ Κετσπάγια, το Καλοκαίρι του 2005, όμως οι δυο τους έσκισαν τα δεφτέρια τους με τον Γεωργιανό προπονητή να τον ωθεί στην πόρτα εξόδου έξι μήνες αργότερα. Έξι συμμετοχές χωρίς να σκοράρει έγραψε το κοντέρ του Ούγγρου επιθετικού που αποκτήθηκε από την Κολωνία.

Ο τρίτος της παρέας ήταν στην σκιά του Αριάν Μπεκιάι. Ο Ζόλταν Νάγκι ήταν η ρεζέρβα του Αλβανού, αφού σε πέντε χρόνια (2005-10) μέτρησε 46 εμφανίσεις, όμως είχε την τύχη και την τιμή να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ισόπαλο 2-2 με την Βέρντερ στο ΓΣΠ και την ήττα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο 47χρονος Ούγγρος εργάζεται στο τεχνικό επιτελείο του Τιμούρ Κετσπάγια, ως προπονητής τερματοφυλάκων της Ανόρθωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ