aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο Λόρια «συστατικό» πετυχημένης συνταγής

Ανόρθωση: Ο Λόρια «συστατικό» πετυχημένης συνταγής

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Γύρω στα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο Κετσπάγια είχε συμφωνήσει (μαζί με τον Χρίστο Πουλλαΐδη) κι έχει υπογράψει το συμβόλαιο του με τον τότε πρόεδρο, Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Προπονητής ήταν ο Γιούρχεν Στρέπελ, αλλά ο Γεωργιανός είχε πιάσει δουλειά για τη δημιουργία της νέας Ανόρθωσης. Ανάμεσα στις προτεραιότητές τους ήταν και η απόκτηση τερματοφύλακα εμπιστοσύνης.

Ενός ικανότατου φύλακα άγγελου που να εμπνέει τους συμπαίκτες του και η ενδεκάδα να αρχίζει απ’ αυτόν. Συνταγή πετυχημένη σε ολόκληρη τη διαδρομή του. Στην Ανόρθωση όταν ανέλαβε το πηδάλιο, είχε τον Νίκο Παναγιώτου κι ακολούθως εμπιστεύθηκε τον Αντώνη Γιωργαλλίδη. Όταν ο Κύπριος πορτιέρο αναζητούσε την τύχη του στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην… Πρέμιερ Λιγκ, ο Κετσπάγια δεν άργησε να φέρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τον Αριάν Μπεκιάι που έβαλε τη σφραγίδα του στη χρυσή διαδρομή της «Κυρίας».

Διαβάστε επίσης: Πάνω από €400.000 οι μηνιαίες ανάγκες της Ανόρθωσης λόγω παλιών… αμαρτιών!

Τον περασμένο Μάρτιο, για τον Ουζόχο που ήταν στις τάξεις της Ανόρθωσης με υποσχετική, δεν το πολυσκέφτηκε, αφού όπως δήλωσε πρόσφατα, δεν τον κράτησε λόγω του πολύκροτου σίριαλ που είχε προηγηθεί. Πίστευε ότι θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο και την ομάδα να αποχωρήσει. Όπως κι έγινε. Το σίγουρο είναι ότι είχε έτοιμη λύση. Το αποκάλυψαν οι συμπατριώτες του, οι οποίοι προφανώς δεν μπορούσαν να κρατήσουν τον στόμα τους κλειστό. Από εκείνους μάθαμε ότι έκλεισαν (και συμφώνησαν και υπέγραψαν…) και ο Οκριασβίλι και ο Νταουσβίλι και ο Γκιόργκι Λόρια.

Διαβάστε επίσης: Οκριασβίλι στο Goal: «Δεν ξέρω τι γινόταν, αλλά ο Κετσπάγια ξέρει…»

Αυτόν τον τελευταίο, κάποιοι από μας τον ήξεραν από το πέρασμά του από τον ΟΦΗ (άφησε πολύ καλές εντυπώσεις), ωστόσο τον τερματοφύλακα πρέπει να τον δεις, να τον ξαναδείς, να τον μελετήσεις για έχεις ισχυρή άποψη. Κι ο Λόρια είναι σήμερα ένας από τους στυλοβάτες της πορείας της «Κυρίας» στο πρωτάθλημα. Αξιόπιστος, σταθερότατος, δικαιώνει πρωτίστως τον Κετσπάγια που χωρίς χρονοτριβή έσπευσε να καλύψει τη θέση κάτω από τα γκολπόστ με ένα γνώριμό του και με τη σιγουριά ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης: Ο Κοφί έγινε… Κατσαράβα και κοιτάζει για μετεγγραφή

Ο Λόρια είχε εκείνα τα στοιχεία που «σκότωναν» ακόμη και τα μικρότερα ίχνη δυσπιστίας. Βασικότατος και μόνιμος πρωταθλητής στη Γεωργία με τη Διναμό Τιφλίδας, βασικότατος στον ΟΦΗ για 6-7 μήνες και με πολλές συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ της Ρωσίας με τα χρώματα της Σοβέτοφ και της Ανζί και ακολούθως για ένα διάστημα στην Μπουντεσλίγκα 2 με το Μαδεμβούργο. Όλες μαζί, Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη, Εθνικές, στην Κύπρο ήρθε με καμιά 400άρια συμμετοχές, με απλά λόγια ήρθε μπαρουτοκαπνισμένος.

Ο Γκιόργκι Λόρια, ήρθε στην Ανόρθωση για να κάνει τη διαφορά κι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα καταφέρνει μια χαρά. Δεν είναι μόνο ότι βοήθησε την ομάδα του να έχει την καλύτερη άμυνα (μαζί με τον ΑΠΟΕΛ αφού δέχονται μισό γκολ ανά παιχνίδι). Έχει εξαιρετικά ποσοστά επεμβάσεων, ενώ βοηθάει και στην… ανάπτυξη του παιχνιδιού, αφού είναι ο τερματοφύλακας με το πιο ψηλό ποσοστό μακρινών μπαλιών. Με βάση το πρώτο δείγμα, οι οπαδοί της «Κυρίας» πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απόδοση του 33χρονου πορτιέρο. Κι ίσως να είναι ακόμη πιο χαρούμενοι, αφού το συμβόλαιό του λήγει το 2021…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ