aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο Κετσπάγια το... φωνάζει στα αποδυτήρια

Ανόρθωση: Ο Κετσπάγια το… φωνάζει στα αποδυτήρια

Ανατροπή: η αγαπημένη συνήθεια της Ανόρθωσης το 2022. Η προχθεσινή νίκη επί του Ολυμπιακού έμοιαζε με επανάληψη των προηγούμενων δύο επιτυχιών της «Κυρίας» κόντρα σε Πάφος FC (κύπελλο) και Άρη (πρωτάθλημα). Το σενάριο ήταν ίδιο, με τους κυανόλευκους να μένουν πίσω στο σκορ και να φέρνουν «τούμπα» το ματς. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο, «έπνιξε» τον αντίπαλό της με τρία γκολ, είχε ένα δοκάρι και κατέγραψε 12 τελικές προσπάθειες!

Η ομάδα της Αμμοχώστου διεύρυνε το αήττητό της σε 12 παιχνίδια, έφθασε διψήφιο αριθμό νικών στο πρωτάθλημα, «κλείδωσε» μαθηματικά θέση στην πρώτη εξάδα και κοιτάζει ψηλότερα. Η Ανόρθωση είναι μεν στην 5η θέση με 34 βαθμούς, όμως απέχει μόλις δύο βαθμούς από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ και δικαιούται να ονειρεύεται ακόμα και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. «Υπάρχει μαθηματική πιθανότητα, θέλουμε να το πιστέψουμε», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Τιμούρ Κετσπάγια μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου και επιχειρεί καθημερινά να εμπεδώσει στα αποδυτήρια της ομάδας του, ενόψει του αυριανού εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής.

Οι αγώνες με ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία και Απόλλωνα στη Λεμεσό, για την 22η αγωνιστική, θα είναι τροχιοδεικτικοί για τον στόχο της Ανόρθωσης στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Οι κυανόλευκοι τρέχουν με χίλια στην τελική ευθεία της σεζόν και με αρκετή… βενζίνη στο ρεζερβουάρ, αφού είναι σε καλό φεγγάρι και οι αντοχές τους κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι περισσότερες απ’ ό,τι στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Άλλωστε, αυτό μαρτυρούν και οι επιδόσεις τους. Σε εννέα ματς στον δεύτερο γύρο σκόραραν 12 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο (ένδεκα αγώνες) είχαν παραβιάσει μόλις πέντε φορές τις αντίπαλες εστίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ