aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο Κατσιαράβα και το διαβατήριο

Ανόρθωση: Ο Κατσιαράβα και το διαβατήριο

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η απόκτηση του Νίκα Κατσιαράβα από την Ανόρθωση έχει σκορπίσει ικανοποίηση, αλλά και ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας. Ένας επιθετικός ο οποίος απέδειξε ότι ξέρει πολύ καλά να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ξέρει το κυπριακό πρωτάθλημα καλά και είναι σε θέση να βοηθήσει σημαντικά στην υλοποίηση των στόχων.

Ο Γεωργιανός επιθετικός για την ώρα λαμβάνει θέση ξένου στο ρόστερ, όμως γίνονται προσπάθειες από την Ανόρθωση για να γραφτεί ως κοινοτικός. Και αυτό γιατί ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στην Κύπρο, αλλά δεν διαθέτει κυπριακό διαβατήριο. Η διοίκηση της «Κυρίας» θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταφέρει μέσω των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών να εγγράψει τον Κατσιαράβα ως κοινοτικό και όχι ως ξένο. Κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί.

Διαβάστε επίσης: Aνόρθωση: Βάλθηκε να διώξει το «φάντασμα» ο Παντελή

Ένα άλλο θέμα με τον 24χρονο είναι ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ώς το τέλος του μήνα με τη Ροστόφ και ακολούθως μένει ελεύθερος. Έτσι, αυτό που γίνεται από πλευράς Ανόρθωσης είναι μία προσπάθεια επαφής με τους Ρώσους για να πάρουν σχετική άδεια και να μπορέσει ο παίκτης να αρχίσει προπονήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.

Από εκεί και πέρα, ο σύλλογος της Αμμοχώστου ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον τερματοφύλακα Μάριο Φελγκέιρας, τον οποίο περιμένει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα για να υπογράψει και να αρχίσει προπονήσεις. Ο έμπειρος τερματοφύλακας θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους χωρίς να ξεκαθαρίζει για την ώρα αν θα υπάρχει δικαίωμα ανανέωσης για τους κυανόλευκους. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του έδειξαν και ομάδες της Ρουμανίας.

Εν τω μεταξύ, οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές Παπαφώτης και Κούσουλος δεν ενδιαφέρουν την ομάδα. Μπορεί να είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, αλλά δεν είναι στο πλάνο του Λέβι. Για την ώρα η προσοχή στο κομμάτι της ενίσχυσης επικεντρώνεται στην απόκτηση ακραίων επιθετικών. Ένα κομμάτι που ομολογουμένως υστερεί η Ανόρθωση τη δεδομένη στιγμή και χρειάζεται σημαντική και ποιοτική ενίσχυση. Μόλις έρθει Κύπρο ο Σισέ θα υπογράψει την ανανέωση και θα ανακοινωθεί, αλλά χρειάζονται δυο τουλάχιστον παίκτες ενδεκαδάτοι.

Στόχος της διοίκησης είναι να μπορέσει να φέρει και παίκτες κάτω των 22 για τον Κατάλογο Β΄ αλλά και κάποιους Κύπριους που θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσουν. Ένας ποδοσφαιριστής που προτάθηκε είναι ο 20χρονος Γεωργιανός επιθετικός Μπέκα Μικελτάντζε. Είναι διεθνής και το 2017 σκόραρε 15 φορές με τη Δυναμό Τυφλίδας, ενώ πέρσι πέτυχε τρία γκολ σε 13 συμμετοχές με τη Ρουστάβι. Αναφορικά με τον Γκιουρίς, αναμένεται από την Όρενμπουργκ η απάντηση, πιθανόν εντός της εβδομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ