aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο δρόμος για τους «16» περνά από το Μακάρειο

Ανόρθωση: Ο δρόμος για τους «16» περνά από το Μακάρειο

Να κολλήσει δεύτερη διαδοχική νίκη για πρώτη φορά στη σεζόν, ώστε να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» του κυπέλλου Coca – Cola θα επιδιώξει σήμερα η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά απέναντι στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας (17:00, Cytavision1) στο Μακάρειο και να κλείσει θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο αγώνας είναι μονός, γεγονός που εμπερικλείει κινδύνους για την ομάδα του Τσίσκο Μουνιόθ, ο οποίος συνέστησε στους ποδοσφαιριστές του να μην υποτιμήσουν καθόλου την αναμέτρηση. Σε παιχνίδι 90 λεπτών μπορούν να συμβούν τα πάντα και κανείς στο «στρατόπεδο» της «Κυρίας» δεν θέλει καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο αποτυχίας στη σημερινή αναμέτρηση.

Οι κυανόλευκοι προσεγγίζουν τον αγώνα με σοβαρότητα και σεβασμό προς τον αντίπαλο, αλλά και αποφασιστικότητα με σκοπό να τελειώσουν τη δουλειά χωρίς να κάνουν τη ζωή τους δύσκολη. Ο θεσμός του κυπέλλου ενδιαφέρει πάρα πολύ την Ανόρθωση που γνωρίζει ήδη τον αντίπαλό της στα φάση των «16», εάν υπερκεράσει το εμπόδιο της ΠΑΕΕΚ.

Όπως προέκυψε στη χθεσινή κλήρωση, αυτός θα είναι η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, σε μονό αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Στη θεωρία πρόκειται για καλή κλήρωση, αλλά κρύβει παγίδες, αφού μόλις προ τριετίας (σεζόν 2018-19) οι βυσσινί είχαν αποκλείσει την Ανόρθωση στη δεύτερη φάση του κυπέλλου, με νίκη 3-2 στη Λάρνακα και ισοπαλία 0-0 στο «Τάσος Μάρκου».

Γεμάτο είναι το απουσιολόγιο του Τσίσκο Μουνιόθ για τη σημερινή αναμέτρηση με την ΠΑΕΕΚ. Ο Ισπανός δεν υπολογίζει στους Σάμπο και Αρτυματά, οι οποίοι εκτιμάται πως θα είναι διαθέσιμοι στο ντέρμπι της Δευτέρας με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Στο ιατρικό δελτίο παραμένουν οι Αμπαρτζουμιάν και Εμπραλίντζε, ενώ ο τραυματισμός του Κορέια στο παιχνίδι με τη Δόξα αποδείχθηκε επιπόλαιος και εναπόκειται στην τεχνική ηγεσία εάν θα τον χρησιμοποιήσει.

Ο Ισπανός προπονητής αναμένεται πως θα κάνει ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα, αφενός για να ξεκουράσει μερικούς παίκτες και να δώσει ευκαιρία σε άλλους, όμως δεν πρόκειται να «ξηλώσει» την ομάδα. Γάντια βασικού αντί του Λόρια διεκδικεί ο Κεραυνός, με τους Κορρέα, Αντωνιάδη, Ιωάννου, Χρυσοστόμου, Φερέιρα και Ράνονιτς να κτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ