aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο Χριστοφή τα έκανε όλα!

Ανόρθωση: Ο Χριστοφή τα έκανε όλα!

Τρία γκολ για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της σεζόν πέτυχε η Ανόρθωση το βράδυ της Πέμπτης, στη σπουδαία νίκη 3-1 με ανατροπή επί του Άρη. Η «Κυρία» παραβίασε τρεις φορές την εστία της καλύτερης αμυντικής γραμμής του πρωταθλήματος, στο μόλις δεύτερο παιχνίδι της σεζόν που η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δέχθηκε πέραν των δύο τερμάτων. Κι όμως η επίδοση αυτή καταγράφηκε δίχως τον βασικό επιθετικό της «Κυρίας», Σόμα Νόβοτνι, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν το πολυσκέφτηκε. Έδωσε εντολή στον Δημήτρη Χριστοφή να παίξει στην κορυφή της επίθεσης και ο 33χρονος Παραλιμνίτης άσος τον δικαίωσε και με το παραπάνω! Μπορεί τα φώτα να έπεσαν- κι όχι άδικα- στον MVP της αναμέτρησης Ανδρέα Χρυσοστόμου, αλλά στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Ουάρντα και φυσικά ο Χριστοφή.

Ο έμπειρος επιθετικός έκανε εξαιρετική κίνηση, βρέθηκε σε θέση βολής μετά την υπέροχη σέντρα του Αμπαρτζουμιάν και ισοφάρισε σε 1-1 στο 23’. Ήταν το πρώτο γκολ του Χριστοφή σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, τελευταία φορά το έπραξε την 1η Φεβρουαρίου 2020 στη νίκη με 3-0 επί της Δόξας. Το τέρμα του «Τζίμη» άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς η Ανόρθωση τα είχε χαμένα στο πρώτο εικοσάλεπτο του ματς. Πέραν του γκολ, ο Χριστοφή είχε άλλες τρεις τελικές προσπάθειες με μακρινά σουτ, έτρεξε, πίεσε, άνοιξε χώρους στους ακραίους επιθετικούς και είχε συμμετοχή στο δεύτερο τέρμα των κυανόλευκων. Με απλά λόγια έκανε όλα όσα απαιτεί η θέση του φουνταριστού!

Εν ολίγοις, με την παρουσία του στο παιχνίδι με τον Άρη ο Δημήτρης Χριστοφή έκανε τον Τιμούρ Κετσπάγια να αισθάνεται πως αν μη τι άλλο, πέραν του Νόβοτνι, έχει άλλη μια αξιόπιστη επιλογή για την κορυφή της γραμμής κρούσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ