aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο Μπακάκης των €350.000, ο Ζοάο Πέδρο και η προτεραιότητα

Ανόρθωση: Ο Μπακάκης των €350.000, ο Ζοάο Πέδρο και η προτεραιότητα

Όσο πλησιάζει ο Ιανουάριος θα αυξάνεται και ο μετεγγραφικός πυρετός. Θα εντείνεται η μετεγγραφολογία και οι ομάδες θα περνούν από το στάδιο αξιολόγησης του ρόστερ τους στις αποφάσεις για ενίσχυση στη χειμερινή περίοδο.

Στην Ανόρθωση η αρχική απόφαση για απόκτηση δεξιού μπακ έχει διαφοροποιηθεί και δίνεται προτεραιότητα στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ), με την κλεψύδρα του χρόνου για τον Αζέρ Μπουσουλάτζιτς να αδειάζει. Σε μεταγενέστερο στάδιο θα υπάρξουν τελεσίδικες αποφάσεις για τις θέσεις ενίσχυσης, καθώς το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για το μέλλον του Κάιλ Λάφερτι στην ομάδα της Αμμοχώστου. Παραλλήλως, η πορεία του Βορειοϊρλανδού θα κρίνει και την πιθανότητα άφιξης επιθετικού στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Από την στιγμή που για κάθε προσθήκη θα χρειαστεί αποχώρηση παίκτη από το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν πέραν των δύο μετεγγραφών, επομένως το ενδεχόμενο ενίσχυσης με δεξιό μπακ θα επανεξεταστεί στην πορεία. Στα γραφεία της Ανόρθωσης έχουν αρχίσει να φτάνουν εδώ και μέρες προτάσεις από ατζέντηδες με τα ονόματα των Μιχάλη Μπακάκη της ΑΕΚ Αθηνών και Ζοάο Πέδρο να είναι ανάμεσα σε αυτά. Ο Πορτογάλος πρώην άσος του Απόλλωνα και νυν της Ακαντέμικα απορρίφθηκε εξ αρχής λόγω ηλικίας, ενώ ο Ελλαδίτης μπακ της ΑΕΚ ναι μεν κέντρισε το ενδιαφέρον, αλλά το κασέ του (350.000 ευρώ ετησίως) κρίνεται εκ πρώτης εκτός ορίων της Ανόρθωσης.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής έχει παίξει μόνο δύο αγώνες φέτος με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ και κατόπιν δικής του επιθυμίας αγωνίζεται τις τελευταίες βδομάδες στα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ Β. Μάλιστα ήταν αρχηγός και πρωταγωνιστής με δύο ασίστ στη νίκη (2-0) επί του Παναθηναϊκού Β. Τον Ιανουάριο αναμένεται ότι θα αποχωρήσει από την ΑΕΚ, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2023.

Οι κυπελλούχοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την περίπτωση του Μπακάκη και εφόσον αποφασιστεί να προχωρήσουν σε απόκτηση δεξιού μπακ θα διερευνήσουν πιο «ζεστά» τα δεδομένα με τον Ελλαδίτη μπακ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε προ των πυλών της Γκόρνικ Ζάμπρζε Πολωνίας, όμως οι Πολωνοί αρνήθηκαν να καλύψουν ολόκληρο το ποσό του συμβολαίου του κι έτσι έμεινε στην ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ