aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο Μπακάκης μένει σημειωμένος στο μπλοκάκι του Τιμούρ

Ανόρθωση: Ο Μπακάκης μένει σημειωμένος στο μπλοκάκι του Τιμούρ

Οι κανόνες του Τιμούρ Κετσπάγια στις μετεγγραφές ποδοσφαιριστών δεν αλλάζουν. Ο Γεωργιανός τεχνικός -εκτός ελαχίστων περιπτώσεων- προτίμησε να φέρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» παίκτες που γνωρίζει προσωπικά ο ίδιος. Είτε με προϋπηρεσία στην Κύπρο είτε από την πατρίδα του είτε από την αγορά της Ελλάδας, η οποία τελευταίως είναι ψηλά στις προτιμήσεις του Γεωργιανού τεχνικού. Επομένως, το όνομα του Μιχάλη Μπακάκη που εμφανίστηκε χθες ως υποψήφιος στόχος της Ανόρθωσης ενόψει της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου μόνο έκπληξη δεν προκαλεί. Μετακόμισε στην ΑΕΚ το 2014 από τον Παναιτωλικό.

Με τα «κιτρινόμαυρα» μετρά 196 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε τρία γκολ και πιστώθηκε 11 ασίστ. Με την «Ένωση» έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος το 2016 και το Πρωτάθλημα το 2018 έχοντας ρόλο βασικού στις επιτυχίες της ομάδας. Ο 30χρονος δεξιοπόδαρος ακραίος αμυντικός δεν υπολογίζεται από την αρχή της φετινής σεζόν, γεγονός που μαρτυρούν οι μόλις δύο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, τον περασμένο Ιούλιο με τη Βελέζ για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Με την πρόσληψη του Αργύρη Γιαννίκη τέθηκε εκτός ομάδας και κατά τα φαινόμενα θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο, δανεικός ή με ελευθέρα μετεγγραφή.

Με απόφαση δική του αγωνίζεται στα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ Β’, ώστε να κρατηθεί σε καλή φυσική κατάσταση και αγωνιστικό ρυθμό. Μάλιστα, ήταν αρχηγός και πρωταγωνιστής με δύο ασίστ στη νίκη των κιτρινόμαυρων επί του Παναθηναϊκού Β’ με 2-0, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας μα κυρίως επαγγελματισμού σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Την ίδια ώρα, ο ατζέντης του Μπακάκη ψάχνει στο «παζάρι» τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό του πελάτη του και στο άκουσμα πως η Ανόρθωση ενδέχεται να κινηθεί για δεξιό μπακ πρότεινε τον 29 φορές διεθνή με την Εθνική Ελλάδος στον Τιμούρ Κετσπάγια. Άλλωστε, ο προπονητής της Ανόρθωσης ξέρει από πρώτο χέρι τις ποδοσφαιρικές ικανότητες και τον χαρακτήρα του Μπακάκη, καθώς τον είχε υπό τις οδηγίες του στην ΑΕΚ το 2016. Η περίπτωση του Ελλαδίτη μπακ προφανώς και κίνησε το ενδιαφέρον του Γεωργιανού, όμως τα οικονομικά δεδομένα που την συνοδεύουν αποτελούν -τουλάχιστον για την ώρα- αποτρεπτικό παράγοντα για ενδεχόμενη συνεργασία. Ο ύψους 1.73μ. μπακ με καταγωγή από το Αγρίνιο έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ ώς το Μάη του 2023 με ετήσιες απολαβές κοντά στις 350.000 ευρώ, ποσό που ξεπερνά (κατά πολύ) το διαθέσιμο μπάτζετ της «Κυρίας». Επομένως, προς το παρόν το όνομα του Μπακάκη μένει σημειωμένο στο μετεγγραφικό μπλοκάκι του Τιμούρ Κετσπάγια.

Επιπλέον, πληροφορίες του «Goal» αναφέρουν πως η αρχική απόφαση για απόκτηση δεξιού μπακ έχει αναθεωρηθεί και δίνεται έμφαση στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για τα επόμενα βήματα της μετεγγραφικής «σκακιέρας», με το βλέμμα να είναι στραμμένο στον Κάιλ Λάφερτι. Ο Βορειοϊρλανδός επιθετικός είναι «άσφαιρος» στο πρωτάθλημα και εφόσον δεν πάρει μπρος θα θέσει σε κίνδυνο την παραμονή του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και θα αναγκάσει την τεχνική ηγεσία να βγει στο σεργιάνι γι’ απόκτηση επιθετικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ