aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο… αμυντικογενής Κετσπάγια έλιωσε την «καραμέλα»

Ανόρθωση: Ο… αμυντικογενής Κετσπάγια έλιωσε την «καραμέλα»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Κάθε βδομάδα η Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια εκπλήσσει και φροντίζει να δίνει απαντήσεις με τα επιτεύγματά της στον αγωνιστικό χώρο. Η «Κυρία»… καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες (και) τον Ολυμπιακό συντρίβοντας τον με 4-0 και σε διάστημα μίας βδομάδας φιλοδώρησε τους αντιπάλους της με δέκα τέρματα χωρίς να παραβιαστεί η εστία της καμία φορά. Και όποιος βιαστεί να πει «το έκανε απέναντι σε θεωρητικά βατούς αντιπάλους», ας κοιτάξει μια ματιά στα αποτελέσματα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής σε ματς των «μεγάλων» κόντρα στους «μικρούς».

Στο παιχνίδι με την Δόξα η ομάδα της Αμμοχώστου έκανε τους επικριτές των επιθετικών της να σωπάσουν. Ντούρις και Κατσαράβα έσπασαν την «κατάρα» και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό διατήρησαν την επαφή τους με τα δίχτυα. Για το φαινόμενο Ρούβεν Ράγιος έχουν στερέψει οι λέξεις. Ο Ισπανός είναι απολαυστικός, πέτυχε άλλα δύο τέρματα και πιστώθηκε μία ασίστ στο γκολ του Ντούρις, αναγκάζοντας τον Τιμούρ Κετσπάγια να τον χαρακτηρίσει ως ηγέτη της ομάδας!

Δεν θυμάμαι τον Γεωργιανό τεχνικό να λέει κάτι παρόμοιο στην πρώτη θητεία του στην Ανόρθωση για ποδοσφαιριστές όπως οι Σάβιο, Δέλλας ή Φρούσος. Αυτό από μόνο του αποτελεί μέγιστη τιμή και ευθύνη ταυτόχρονα για τον Ράγιος, ο οποίος όχι μόνο δείχνει έτοιμος να επωμιστεί τον ρόλο του ηγέτη, αλλά δείχνει να το απολαμβάνει.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο χαζομπαμπάς ανάγκασε και τον Κετσπάγια να του υποκλιθεί

Η «Κυρία» έβαλε τέλος σε άλλο ένα «παραμύθι» στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ναι μεν είναι πανίσχυρη στις στατικές φάσεις, όμως δεν εξαρτάται (μόνο) από αυτές. Απέναντι στους «μαυροπράσινους» πέτυχε πανέμορφα τέρματα σε ροή αγώνα, με ωραίους συνδυασμούς, ενώ της ακυρώθηκαν (κακώς) άλλα δύο με τους Σαντίκ και Καλτσά. Όπως, φυσικά, κακώς μέτρησε το δεύτερο τέρμα, καθώς ο Ελλαδίτης ήταν ελαφρώς εκτεθειμένος. Αυτά, όμως, λίγη σημασία έχουν. Η Ανόρθωση ήταν γι’ άλλο ένα ματς δημιουργική, με πολυφωνία τόσο στην «παραγωγή» ευκαιριών, όσο και στο σκοράρισμα. Έφτασε τα 17 γκολ ενεργητικό και διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος, ενώ έγινε η πρώτη ομάδα που κράτησε το μηδέν παθητικό απέναντι στον Ολυμπιακό!

Διαβάστε επίσης: Αγωνία για Μαργκάσα, ψυχραιμία για Ράγιος

Οι κυανόλευκοι κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους για πέμπτο παιχνίδι σε εφτά αγωνιστικές, κάτι που υπογράμμισε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός κατακρίθηκε από αρκετούς στο παρελθόν ότι έχει αμυντικούς προσανατολισμούς, όμως με κάθε ευκαιρία το διαψεύδει εμπράκτως. Στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ οδήγησε τους γαλαζοκίτρινους σε ρεκόρ επίτευξης τερμάτων σε μία αγωνιστική περίοδο, ενώ στη φετινή σεζόν η Ανόρθωση παιχνίδι με παιχνίδι, όσο αυξάνεται η ομοιογένεια στην ομάδα, εμφανίζεται και πιο επιθετική.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: Η κορυφή και τα ντέρμπι «φωτιά» που έρχονται

Αν ρωτήσει κανείς τον Κετσπάγια ποιο είναι το πρώτο ζητούμενο σε ένα παιχνίδι θα απαντήσει «το μηδέν παθητικό» και αυτή θα έπρεπε να ήταν η απάντηση κάθε προπονητή που δεν θέλει ποτέ να χάνει. Και η Ανόρθωση δεν έχασε ακόμη φέτος γιατί στα δύο παιχνίδια που δεν σκόραρε, δεν δέχθηκε γκολ. Όμως, ο Γεωργιανός έχει καταφέρει να λιώσει την… καραμέλα του αμυντικογενή προπονητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ