aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Νέος προπονητής ο Αλεξάνταρ Μπόσκοβιτς

Ανόρθωση: Νέος προπονητής ο Αλεξάνταρ Μπόσκοβιτς

Με τον Σέρβο Αλεξάνταρ Μπόσκοβιτς στην τεχνική της ηγεσία θα πορευθεί στη νέα σεζόν η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ανόρθωσης Αμμοχώστου. Ο Αλεξάντερ Μπόσκοβιτς είναι 41 ετών (γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1975), απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου με ειδικότητα το βόλεϊ, με μακρά εμπειρία στην προπονητική του αθλήματος, τόσο στη Σερβία όσο και σε ομάδες του εξωτερικού.

Μεταξύ άλλων θήτευσε στις εθνικές ομάδες της Σερβίας (Νέων, Νεανίδων και Γυναικών) ως βοηθός προπονητής, ενώ διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Γυναικών της Ρουμανίας. Σε συλλογικό επίπεδο εργάστηκε ως πρώτος προπονητής σε αρκετές ομάδες της Σερβίας (Ρίμπνιτσα, Κράλιεβο, Μοράβα, Κλεκ, Ερυθρός Αστέρας), στη Σαουδική Αραβία (Αλ Χιλάλ), στη Ρουμανία (Τόμις Κοστάντζα), στη Σλοβενία (Μάριμπορ), στο Ιράν (Μασιαντορέζα), στη Λιβύη (Αλ Ταχάντι) και στο Λίβανο (Αλ Ανουάρ).

Αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα της Σερβίας και τιμήθηκε ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς, ενώ οδήγησε τη ρουμανική Τόμις Κοστάντζα στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Συνομοσπονδίας  (2009-10).

Ο Αλεξάντερ Μπόσκοβιτς ήρθε στην Κύπρο, συνομίλησε με τα μέλη της Επιτροπής Βόλεϊ Γυναικών της Ανόρθωσης Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Αδάμο Μοντάνιο και ενημερώθηκε για τον τρόπο δουλειάς και τη φιλοσοφία του τμήματος τα τελευταία χρόνια.

Εξέφρασε την ικανοποίηση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής και μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Μιχάλη Φωτίου, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη ανάπτυξη και βελτίωση των ταλαντούχων πετοσφαιριστριών του Συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήξασα σεζόν ήταν απόλυτα πετυχημένη για τις αγωνιστικές ομάδες της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, αφού κατέκτησε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα στις Κατηγορίες Παγκορασίδων (U14) και Κορασίδων (U16), ήταν δευτεραθλήτρια στην Κατηγορία Νεανίδων (U18), ενώ η ομάδα Γυναικών τερμάτισε στην 3η θέση αν και αγωνιζόταν με μόνο μία ξένη πετοσφαιρίστρια και με αρκετές νεαρές 15-17 χρονών στο ρόστερ της.

Η Επιτροπή Πετόσφαιρας Γυναικών της Ανόρθωσης Αμμοχώστου καλωσορίζει τον Αλεξάνταρ Μπόσκοβιτς και του εύχεται κάθε επιτυχία. Ταυτόχρονα, ευχαριστεί θερμά τον τέως προπονητή της γυναικείας ομάδας Γιαννάκη Χριστοφόρου για τις πολυτιμότατες υπηρεσίες του τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ