aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Νέος μετοχικός παίκτης στην «Κυρία»

Ανόρθωση: Νέος μετοχικός παίκτης στην «Κυρία»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία της Ανόρθωσης με τον οργανισμό Allea Group, ως μεγάλος χορηγός και χορηγός φανέλας για την επόμενη πενταετία, ο Ευγένιος Χαμπουλλάς είχε δηλώσει ότι «στόχος είναι αυτή η συνεργασία να διευρυνθεί». Επίσης, στις επίσημες ανακοινώσεις ο ιδιοκτήτης του Allea Group, ο Ρώσος επιχειρηματίας Σεργκέι Κόρολ (με δραστηριότητες στη Ρωσία, την Κύπρο, την Αυστρία και τη Φινλανδία) είχε εκφράζει τον ενθουσιασμό του αφήνοντας ανοικτή την πόρτα της περαιτέρω συνεργασίας: «Προσβλέπουμε στο να εμψυχώσουμε και να ενδυναμώσουμε την ομάδα στις επικείμενες σεζόν για να αγωνιστούν με επιτυχία για τους νικητήριους τίτλους».

Η διεύρυνση αυτής της συνεργασίας είναι προ των πυλών, σε βαθμό που συζητούνται οι λεπτομέρειές της. Μία εξέλιξη που αν γίνει πραγματικότητα μπορεί να διαφοροποιήσει τα οικονομικά δεδομένα, ολόκληρου του οικοδομήματος της Ανόρθωσης. Η διοίκηση της «Κυρίας» θεωρεί ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μία εταιρεία με ξένους επενδυτές, με μεγάλη ανάπτυξη σε διάφορες χώρες, ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο μετοχικό της κεφάλαιο κι είναι έτοιμη να συζητήσει όλες τις πτυχές του θέματος. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενέργειες και συζητήσεις έχει και ο μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης, Χρίστος Πουλλαΐδης, ο οποίος πάντοτε αναζητούσε συνεργάτες και συνοδοιπόρους στο πλάνο και όραμά του για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: O από μηχανής θεός δεν εμφανίστηκε ποτέ…

Μέχρι σήμερα, σχεδόν κάθε χρόνο προέκυπτε έλλειμμα στις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας, το έλλειμμα μετατρέπεται σε χρέος και η ομαλή λειτουργία έμπαινε σε κίνδυνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πρώτες συζητήσεις, αυτό το καθεχρονικό έλλειμμα ή μέρος αυτού θα κληθεί να καλύψει/προσφέρει το Allea Group. Με την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχει ενεργά στο μετοχικό σχήμα. Το θέμα είναι ποια μορφή θα έχει αυτή η συμμετοχή, ποιες μετοχές θα πάρουν οι ξένοι επενδυτές με επικεφαλής τον Σεργκέι Κόρολ και πώς θα εκπροσωπούνται στη διοίκηση. Σύμφωνα με κάποιες αρχικές σκέψεις, σημαντικό ρόλο θα κληθεί να διαδραματίσει και το Σωματείο (σύμφωνα με το κατασταστικό έχει το 30% των μετοχών της Εταιρείας), ενώ σε ό,τι αφορά στα λειτουργικά θέματα της Εταιρείας πιθανότητα θα αυξηθούν τα μέλη του Δ.Σ. με την προσθήκη εκπροσώπων των ξένων επενδυτών.

Διαβάστε επίσης: Θα σκάνε στα… γέλια Κετσπάγια, Μπεργκ, Κέρκεζ και Πετράκης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ