aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Νεοφερμένοι δύο ταχυτήτων στο ρόστερ της «Κυρίας»

Ανόρθωση: Νεοφερμένοι δύο ταχυτήτων στο ρόστερ της «Κυρίας»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Διψήφιο αριθμό μετεγγραφών πραγματοποίησε το περασμένο καλοκαίρι η Ανόρθωση. Ο Τιμούρ Κετσπάγια προχώρησε σε ολοκληρωτικό λίφτινγκ στο ρόστερ της «Κυρίας», ώστε η ομάδα της Αμμοχώστου να ενισχυθεί ποιοτικά και να μπορέσει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Συνολικά έφτασαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» 13 ποδοσφαιριστές, οι πλείστοι εκ των οποίων έβαλαν το λιθαράκι τους στα 12 παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής η Ανόρθωση στον φετινό «μαραθώνιο».

Ο Τιμούρ Κετσπάγια πόνταρε σε επιλογές παικτών που γνώριζε προσωπικά, ρίχνοντας δίχτυα σε Κύπρο, Ελλάδα και Γεωργία. Οι πλείστοι εκ των νεοφερμένων καθιερώθηκαν στο αρχικό σχήμα και προσέφεραν τα μέγιστα, ώστε η προσφυγική ομάδα να έχει πρωταγωνιστική πορεία. Με βάση τον χρόνο συμμετοχής των 13 νεοαποκτηθέντων στα 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και τις συμμετοχές τους στην αρχική ενδεκάδα, το συμπέρασμα είναι πως ο Τιμούρ Κετσπάγια «χώρισε» σε δύο γκρουπ την εν λόγω ομάδα ποδοσφαιριστών. Στους… απαραίτητους και τους «παγκίτες».

Στο πρώτο «βαγόνι»… επιβιβάζονται οι Βργκοτς, Λόρια, Γκαλίτσιος, Κώστας Αρτυματάς, Σελίν, Καλτσάς, Οκριασβίλι και Μαργκάσα, οι οποίοι ξεπερνούν, άλλοι κατά πολύ και άλλοι λίγο, τα 540’ συμμετοχής που είναι ο μέσος όρος στις 12 αναμετρήσεις. Στο δεύτερο «βαγόνι» συναντά κανείς τους Νταουσβίλι, Σαντίκ, Μανθάτη, Βασιλακάκη και Παπαδόπουλο.

Ο μοναδικός με 12 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα και το απόλυτο των 1.080’ είναι ο Μπράνκο Βργκοτς. Το αλάνθαστο σερί του Γκαλίτσιου έσπασε τις τελευταίες δύο αγωνιστικές λόγω τραυματισμού. Από 11 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα μετρούν οι Λόρια και Κώστας Αρτυματάς. Ο Γεωργιανός πορτιέρε απουσίασε από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, ενώ ο Κύπριος διεθνής μέσος ήταν στον πάγκο στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ για τη 12η αγωνιστική. Πέραν του τερματοφύλακα, Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε μόνο στην «Αρένα», τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής μετρά ο Θεόδωρος Βασιλακάκης. Ο Ελλαδίτης μέχρι στιγμής δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κετσπάγια, κάτι που αντικατοπτρίζεται από τις δύο συμμετοχές του στην ενδεκάδα και τα μόλις 174’.

Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ!

Ποδοσφαιριστής Λεπτά Ενδεκάδα
Μπράνκο Βργκοτς 1080 12
Κώστας Αρτυματάς 1023 11
Γκιόργκι Λόρια 990 11
Γιώργος Γκαλίτσιος 900 10
Γεβγέν Σελίν 742 8
Ρενάτο Μαργκάσα 630 7
Νίκος Καλτσάς 624 8
Τορνίκε Οκριασβίλι 602 7
Μουρτάζ Νταουσβίλι 516 4
Γιώργος Μανθάτης 450 4
Μπεράτ Σαντίκ 274 3
Θεόδωρος Βασιλακάκης 174 2
Γιώργος Παπαδόπουλος 90 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ