aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Μόνο δύο «επιβίωσαν»

Ανόρθωση: Μόνο δύο «επιβίωσαν»

Μια 22άδα ποδοσφαιριστών χρησιμοποίησε η Ανόρθωση στους ένδεκα αγώνες πρωταθλήματος. Από αυτούς οι 19 αγωνίσθηκαν έστω μία φορά στο αρχικό σχήμα της «Κυρίας». Με εξαίρεση τους Χριστοφή, Χρυσοστόμου και Παρούτη, οι υπόλοιποι φόρεσαν φανέλα βασικού. Μόνο δύο ποδοσφαιριστές ήταν στην ενδεκάδα των κυανόλευκων σε όλες τις αναμετρήσεις. Πρόκειται για τους Λόρια και Παϊσίνιο, με τον Γεωργιανό τερματοφύλακα να είναι ο μοναδικός με το απόλυτο στα λεπτά συμμετοχής (1061’) και τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό ν’ ακολουθεί (987’).

Άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, οι Νινγκά και Σαμπό, έπαιξαν και στα ένδεκα παιχνίδια της Ανόρθωσης, αλλά ο μεν πρώτος ήλθε μια φορά από τον πάγκο και ο δεύτερος δύο. Από 10 εμφανίσεις κατέγραψαν οι Γουαρίς και Πάντσεον, ενώ στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το γεγονός πως ο Ράντονιτς χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στις εφτά από τις οκτώ φορές που αγωνίσθηκε.

Όσον αφορά τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, τα πρωτεία στα λεπτά συμμετοχής κατέχει ο Μηνάς Αντωνίου. Ο δεξιοπόδαρος ακραίος αμυντικός μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του Αμπαρτζουμιάν και με 603’ κρατάει ψηλά την κυπριακή σημαία. Ακολουθούν οι Παύλος Κορρέα με 579’ και Αρτυματάς με 560’.

Ο αρχηγός της «Κυρίας» λόγω τραυματισμού ήταν στο γήπεδο μόνο στα έξι από τα ένδεκα παιχνίδια. Ντάρκο Μίλανιτς και Τσίσκο Μουνιόθ δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τον Μάριο Αντωνιάδη, ο οποίος μαζί με τους αναπληρωματικούς τερματοφύλακες Κεραυνό και Παπαδόπουλο είναι οι μοναδικοί στο ρόστερ χωρίς λεπτό συμμετοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ