aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Μοναδικό γιατρικό τα τρίποντα, η «θεραπεία» αρχίζει σήμερα

Ανόρθωση: Μοναδικό γιατρικό τα τρίποντα, η «θεραπεία» αρχίζει σήμερα

Σε μια αφιλόξενη έδρα επιστρέφει στη δράση η Ανόρθωση μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Πάει στο ΑΕΚ Αρένα με μοναδικό στόχο το «διπλό» που θα της δώσει τη δυναμική για τη βαθμολογική αναρρίχηση. Οι απώλειες βαθμών στις πρώτες αγωνιστικές έχουν φέρει τους κυανόλευκους σε δύσκολη θέση. Μοναδικό γιατρικό τους είναι τα τρίποντα. Η «θεραπεία» αρχίζει σήμερα σε μια προσπάθεια με πολύ ψηλό βαθμό δυσκολίας. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει το πρόσφατο παρελθόν.

Η τελευταία νίκη της «Κυρίας» στην Αρένα σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν πριν από τρία χρόνια περίπου (30 Νοεμβρίου 2019) στη σεζόν 2019-20, η οποία τελικά δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι κυανόλευκοι είχαν επικρατήσει με 2-1 με δύο τέρματα σπάνιας ομορφιάς από τους Καλτσά και Οκριασβίλι. Τρία χρόνια που μοιάζουν με… τρεις πενταετίες, αφού από τους παίκτες που αγωνίστηκαν εκείνη την ημέρα έχουν επιβιώσει ελάχιστοι. Ο… αρχηγός Κώστας Αρτυματάς, ο 19χρονος τότε Ιωάννου που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Γκαλίτσιου στο 79’ κι ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος που εκμεταλλεύθηκε τη συγκυρία της απουσίας του Λόρια. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας μαζί με τον Κατσαράβα είχαν αργήσει να πάνε στο γεύμα και ο Τιμούρ Κετσπάγια τους άφησε στην εξέδρα σε εκείνο το ματς.

Σε όλες τις συναντήσεις που ακολούθησαν στην Αρένα η Ανόρθωση δεν κατάφερε μνα κερδίσει. Στην περσινή σεζόν έφερε 1-1 στην κανονική περίοδο και ηττήθηκε στα πλέι οφ (0-1). Κάτι παρόμοιο έγινε και στη σεζόν 2020-21. «Χ» (0-0) στην κανονική περίοδο και ήττα (1-2) στα πλέι οφ. Σήμερα θα επιδιώξει να επανέλθει στη νίκη που θα επαναφέρει την ηρεμία, ενώ θα αντλήσει δύναμη για τη συνέχεια, αφού στην επόμενη αγωνιστική (Δευτέρα 10 Οκτωβρίου) θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Η διακοπή έδωσε την ευκαιρία στον Ντάρκο Μίλανιτς να δουλέψει σε τομείς που «πονούσαν», ενώ κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν συμμετείχαν από την αρχή στην προετοιμασία, εμφανίζονται πλέον πανέτοιμοι. Ιδιαίτερα οι Γουαρίς και Ράντονιτς έχουν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας και υπολογίζονται για την αρχική ενδεκάδα. Θεωρείται σίγουρο ότι ο Σλοβένος τεχνικός θα κάνει αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα με αντίπαλο τον Ακρίτα Χλώρακας. Παραμένει «ομιχλώδης» και η εικόνα για τον Γκιόργκι Λόρια, ο οποίος σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση δεν έχει κάτι ανησυχητικό (από τον τραυματισμό του σε αγώνα της εθνικής Γεωργίας), αλλά προφυλάχθηκε και από την προπόνηση της Πέμπτης. Όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, έχει αποθεραπευθεί και χωρίς οποιοδήποτε απρόοπτο, πιστεύεται ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Στην Αρένα η «Κυρία» θα έχει τη συμπαράσταση 800 περίπου φίλων της, οι οποίοι εξάντλησαν τα εισιτήρια που είχαν στη διάθεσή τους μέσα σε λίγα λεπτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ