aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση / Μίλανιτς και Λάρκου συμφώνησαν για Γουαρίς: «Αυτός είναι!»

Ανόρθωση / Μίλανιτς και Λάρκου συμφώνησαν για Γουαρίς: «Αυτός είναι!»

Ένας διεθνής Γκανέζος είναι η επιλογή της τεχνικής ηγεσίας της Ανόρθωσης για τη γραμμή κρούσης. Οι Ντάρκο Μίλανιτς και Νεόφυτος Λάρκου σχολίασαν «αυτός είναι!», όταν ο Ματζίντ Γουαρίς περνούσε από το μικροσκόπιο του τμήματος σκάουτινγκ της «Κυρίας». Ο 31χρονος επιθετικός έχει τα προσόντα και την εμπειρία για να καλύψει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης που «χηρεύει» από το ξεκίνημα της μετεγγραφικής περιόδου.

Η διαπραγμάτευση με τον Γουαρίς είναι σε προχωρημένο στάδιο, έχει συμφωνήσει προφορικά και αναμένεται η υπογραφή του σε συμβόλαιο που του έχει σταλεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συμφωνηθεί τα πάντα, αλλά όπως ισχύει πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, καμιά μετεγγραφή δεν μπορεί να θεωρηθεί «τελειωμένη» αν δεν πέσουν οι υπογραφές. Μέχρι χθες βράδυ η ενημέρωση ανέφερε απλά «είμαστε πολύ κοντά», με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Ο 31χρονος Γκανέζος με 18 συμμετοχές (και 4 γκολ) με την εθνική ομάδα της χώρας του, επιλέγηκε ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους, επειδή πιστεύεται ότι μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον μεσοεπιθετικό τομέα. Έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Νινγκά και Ράντονιτς και έχει ως ισχυρά «όπλα» τη δύναμη και την ταχύτητά του. Είναι βραχύσωμος επιθετικός (με ύψος 1.72), που μπορεί να παίξει στο ένας εναντίον ενός και να απειλήσει από μακρινή απόσταση. Έχει εξαιρετικό βιογραφικό, κάτι που μαρτυρούν οι 142 συμμετοχές στη γαλλική Λιγκ1, με 39 γκολ και 18 ασίστ. Tην τελευταία τριετία ήταν στο Στρασβούργο, όπου κατέγραψε 40 συμμετοχές και πέντε γκολ.

Στο ανώτατο επίπεδο του γαλλικού ποδοσφαίρου έπαιξε επίσης στις Ναντ, Λοριάν και Βαλενσιέν. Τον Ιανουάριο του 2018 τον αγόρασε η Πόρτο έναντι 5.200.000 ευρώ (στο Οπόρτο είχε μόνο 5 συμμετοχές) και παραχωρείτο συνεχώς δανεικός σε Ναντ και Στρασβούργο, μέχρι που η τελευταία τον αγόρασε έναντι 2.000.000 ευρώ. Θήτευσε ακόμα στην Τραπεζούντα τη σεζόν 2014-15 και στην Σπάρτακ Μόσχας την τριετία 2012-2015. Είναι 32 φορές διεθνής με την Γκάνα και σκόραρε τέσσερις φορές. Για τα πόδια του δαπανήθηκαν συνολικά 21.980.000 ευρώ, αφού πλήρωσαν για να τον αποκτήσουν οι Σπάρτακ Μόσχας (2.900.000 ευρώ), Τραπεζούντα (6.900.000 ευρώ), Λοριάν (4.730.000 ευρώ), Πόρτο (5.200.000 ευρώ), Στρασβούγο (2.000.000 ευρώ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ