aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Μια «Κυρία» στο παραμυθένιο Ταλίν

Ανόρθωση: Μια «Κυρία» στο παραμυθένιο Ταλίν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΛΙΝ: ΣΙΜΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ
Στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν, με τα πολύχρωμα κτήρια, τα πανέμορφα δάση και τις πάμπολλες λίμνες, λες και ο χρόνος σταμάτησε και δεν άφησε την απληστία και την ανοησία του ανθρώπου να την αγγίξει. Στο Ταλίν, λοιπόν, μεταφέρεται από σήμερα το σκηνικό για την Ανόρθωση.

Η ομάδα της Αμμοχώστου αναχώρησε στις 10:00 με ναυλωμένη πτήση για την πρωτεύουσα της Εσθονίας, την κατά πολλούς «βασίλισσα» της Βαλτικής» που δένει αρμονικά το παλαιό στοιχείο με τη μοντέρνα ζωή. Η αποστολή της «Κυρίας» αναμένεται να αφιχθεί στη χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης λίγο πριν από τις 14:30 και θα συναντήσει χειμωνιάτικες συνθήκες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 7-8 βαθμούς Κελσίου. Το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε την Κυβέρνηση της χώρας να πάρει αυστηρά μέτρα, με όλους τους δημόσιους χώρους να κλείνουν στις 23:00.

Οι κυανόλευκοι ταξιδεύουν στην Εσθονία με ένα και μοναδικό ζητούμενο: να πανηγυρίσουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη σε παιχνίδι ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην πέμπτη απόπειρά τους. Για να το επιτύχουν θα πρέπει να σκοράρουν για πρώτη φορά, καθώς στα παιχνίδια με Βέρντερ, Ίντερ, Παναθηναϊκό (για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008) και Γάνδη (φέτος) δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια καλείται να βάλει τέλος και στο αρνητικό σερί που «τρέχει» από το 2012 και τη θέλει να μην κερδίζει στα τελευταία έξι παιχνίδια της εκτός Κύπρου. Μάλιστα, δέχθηκε πέντε ήττες και σκόραρε μόνο στο παιχνίδι με τη Βασιλεία (2-3).

Το «διπλό» επί της Ομόνοιας δημιούργησε κλίμα ευφορίας στην Ανόρθωση και επικρατεί πίστη για δεύτερη νίκη στη σειρά, κάτι που δεν κατάφερε από την αρχή της σεζόν η ομάδα της Αμμοχώστου. Κίνητρα υπάρχουν αρκετά, άλλωστε πρόκειται για παιχνίδι ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης με το οικονομικό όφελος σε περίπτωση νίκης και το γόητρο να προστίθενται στην εξίσωση.

Οι ελπίδες των κυπελλούχων για τη δεύτερη θέση στον όμιλο ναι μεν ελαχιστοποιήθηκαν μετά την ισοπαλία (2-2) με τη Φλόρα στο ΓΣΠ, όμως στο ενδεχόμενο επιτυχίας στην Εσθονία και ήττας της Παρτίζαν από την Γάνδη θα βγουν τα… κομπιουτεράκια.

Fonbet xorigos

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ