aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Μια… αλλοπρόσαλλη «Κυρία»

Ανόρθωση: Μια… αλλοπρόσαλλη «Κυρία»

Με καρδιογράφημα μοιάζει η φετινή πορεία της Ανόρθωσης. Τη μία στα ουράνια, την άλλη στα πατώματα. Μία κρύο, μία ζέστη. Μια ματιά στα αποτελέσματα των αγώνων της σε όλες τις διοργανώσεις αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι η σταθερότητα δεν τη χαρακτηρίζει. Σε 15 παιχνίδια, για το Σούπερ Καπ, το πρωτάθλημα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ομάδα της Αμμοχώστου δεν έχει καταφέρει να «κολλήσει» δεύτερη διαδοχική νίκη, με αποτέλεσμα να πηγαίνει από το ζενίθ στο ναδίρ.

Ο αγώνας με τη Φλόρα στο Ταλίν ήταν άλλη μια τρανή απόδειξη το πόσο… αλλοπρόσαλλη ομάδα είναι η «Κυρία». Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχη, έλεγξε τον ρυθμό, προηγήθηκε 2-0 και έδειχνε να φλερτάρει με την πρώτη νίκη της στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ και το πρώτο «διπλό» σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μάταια, όμως. Με εμφάνιση στα όρια της αυτοχειρίας ξύπνησε τον εφιάλτη που έζησε προ δύο εβδομάδων στη Λευκωσία με τους Εσθονούς. Ισοφαρίστηκε σε 2-2 και κάλλιστα θα μπορούσε να έφευγε ηττημένη από την «Λε Κοκ» Αρένα, εάν δεν ήταν σε καλή μέρα ο Τζουρ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια απέδωσε την κατάρρευση της Ανόρθωσης στα ατομικά λάθη, ρίχνοντας το μπαλάκι της ευθύνης σε ποδοσφαιριστές του, αλλά προφανώς και δεν είναι άμοιρος ευθυνών από τη στιγμή που ο ίδιος στελέχωσε το ρόστερ και επιλέγει την ενδεκάδα. «Κάποιες στιγμές πρέπει να πούμε τα πράγματα όπως είναι. Ατομικά λάθη από ανθρώπους που τόσα χρόνια παίζουν ποδόσφαιρο. Δυστυχώς αυτό μας στοίχισε», είπε ο Γεωργιανός.

Και η αλήθεια είναι πως ορισμένοι πήραν βαθμό κάτω του μετρίου στο Ταλίν. Ο Αβραάμ έκανε παιδικό λάθος στη φάση του πρώτου τέρματος, ο Αραγιούρι ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο ημίχρονο που αγωνίστηκε, ενώ με εξαίρεση τον Ουάρντα κανείς από τους μεσοεπιθετικούς δεν είχε τις αντοχές, την ικανότητα και τη διάθεση να δώσει χείρα βοηθείας στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Η συγκομιδή δύο βαθμών και μόλις 332.000 ευρώ από τα δύο παιχνίδια με τη Φλόρα σκόρπισαν απογοήτευση σε όλα τα επίπεδα, με την πικρία να είναι ευδιάκριτη στα πρόσωπα όλων κατά την αναχώρηση της αποστολής χθες το πρωί από την πρωτεύουσα της Εσθονίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ