aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Μέρα για θύμισες, ιστορικό γεγονός ο αγώνας με την ΠΑΕΕΚ»

Ανόρθωση: «Μέρα για θύμισες, ιστορικό γεγονός ο αγώνας με την ΠΑΕΕΚ»

Ανάλυση της αυριανής (4/12) αντιπάλου της, ΠΑΕΕΚ, πραγματοποίησε η Ανόρθωση, παρουσιάζοντας στην ιστοσελίδα της μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και αναφορές ενόψει της αναμετρήσης.

Η ανάλυση της Ανόρθωσης:

Έναρξη του δεύτερου γύρου της Β’ φάσης του πρωταθλήματος με εντός έδρας αγώνα για την ομάδα μας, που υποδέχεται την ΠΑΕΕΚ σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερο και ιστορικό. Μέσα από ενδιαφέροντα στοιχεία και αναφορές θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.

Μέρα για θύμισες

Το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο που αφορά στον αγώνα, είναι η στρέβλωση που συνιστά το γεγονός πως ένας σύλλογος της Αμμοχώστου φιλοξενεί κάποιον από την Κερύνεια στη Λάρνακα. Αιτία για αυτό η τουρκική εισβολή του 1974 που καθιστά και τους δυο συλλόγους προσφυγικούς στην ίδια τους τη χώρα. Είναι και ιστορικό γεγονός καθώς πρώτη φορά ομάδα της επαρχίας Κερύνειας έρχεται στο «Α. Παπαδόπουλος» για αγώνα πρωταθλήματος.

Προϊστορία μόνο…κύπελλο

Σε αγώνες πρωταθλήματος προϊστορία ανάμεσα στις δυο ομάδες δεν υπάρχει, καθώς η ΠΑΕΕΚ πρώτη φορά ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία. Όμως καταγράφηκαν αγώνες κυπέλλου, με πρώτη αυτήν στις 17/5/59 στο γήπεδο Γ.Σ. Πράξανδρος της Κερύνειας. Η ομάδα μας επικράτησε 5-0 στην πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου, με γκολ από Σιαλή, Ζάγκυλο, Καρά, Πάμπο και Τάκη. Η δεύτερη ήρθε στις 7/11/2011 στο «Α. Παπαδόπουλος» με την ομάδα μας και πάλι νικήτρια με 6-0. Ρονκάτο (2), Λαμπάν, Κωνσταντίνου, Θεοδώρου, Μαρκίνιος σκόραραν.

Βαθμολογία

ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση έχουν το μεταξύ τους παιχνίδι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος να εκκρεμεί (22/12) και πέντε βαθμούς να τους χωρίζουν. Η ΠΑΕΕΚ μάζεψε οκτώ (2-2-6) και η Ανόρθωση 13 (4-1-5) στα δέκα παιχνίδια που έπαιξαν.

Γκολ

Η συμπεριφορά της ομάδας μας, να είναι καλύτερη επιθετικά από όσο αμυντικά μέχρι τώρα, αποτυπώνεται στις σχετικές λίστες αφού με την ΠΑΕΕΚ έχουν με 15 γκολ παθητικό τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Επιθετικά, τα 13 μας βρίσκουν στην τέταρτη θέση ενώ η ΠΑΕΕΚ με εφτά σκόραρε τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα.

O «δικός» μας

Ιδιαίτερο το παιχνίδι για τον Άντρις Νεοφύτου, που ως γνωστό αγωνίζεται στην ΠΑΕΕΚ με τη μορφή δανεισμού από την ομάδα μας. Μέχρι τώρα κατέγραψε έξι συμμετοχές και 277 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Χρίστου Κωνσταντίνος
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Μαρίνου Μιχάλης
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ