aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Με το πιστόλι στον κρόταφο

Ανόρθωση: Με το πιστόλι στον κρόταφο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Σε μία αγωνιστική περίοδο που άρχισε με «χαστούκι» από το καλοκαίρι και η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα εξελίσσεται πολύ κατώτερη των προσδοκιών, για την Ανόρθωση ο Θεσμός του Κυπέλλου αποτελεί την τελευταία ευκαιρία διάκρισης. Ο εφιαλτικός αποκλεισμός στον πρώτο γύρο της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ από τη Λάτσι και η κάκιστη συγκομιδή βαθμών στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος εκτροχίασαν από νωρίς την ομάδα της Αμμοχώστου, αφού ακόμα και η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μέσω του πρωταθλήματος δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία.

Η «Κυρία» αγνοεί τη χαρά ενός τρόπαιου από το 2008 και για να μη φτάσει τα 11 χρόνια «ξηρασίας» καλείται να διακριθεί σε ένα θεσμό που κατέκτησε τελευταία φορά το 2007 και έφτασε μέχρι την «πηγή» ένα χρόνο αργότερα, όμως ηττήθηκε στον τελικό από τον ΑΠΟΕΛ (2-0). Για να τα καταφέρει θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, την οποία υποδέχεται σήμερα (16:00) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τον β’ γύρο της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Πότε λήγει η διορία για την καταβολή των €600.000 και το νεότερο με Μπουφ

Από το 2007, όταν η Ανόρθωση κατέκτησε για τελευταία φορά το τρόπαιο μόνο μία φορά αποκλείστηκε σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, όταν έχασε από την ΑΕΚ με συνολικό σκορ 2-4. Οι κυανόλευκοι καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί απέναντι στους βυσσινί και στοχεύουν σήμερα σε σκορ ασφαλείας ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στο «Τάσος Μάρκου» στις 23 Ιανουαρίου.

Ο Γιούρχεν Στρέπελ αναγκαστικά θα διαφοροποιήσει το αρχικό πλάνο, σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, αφού δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Ντούρις, με τον Κατσαράβα να επιστρέφει στην ενδεκάδα. Φανέλα βασικού διεκδικεί ο Δημητρίου, καθώς η απόδοση του Βάργκιτς στο ντέρμπι με τους γαλαζοκίτρινους προβλημάτισε έντονα, ενώ δεν αποκλείεται ο Ολλανδός τεχνικός να ρίξει στη «μάχη» τον Λαβόρδε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ