aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Με το μαχαίρι στα δόντια έβαλε το τρένο στις ράγες

Ανόρθωση: Με το μαχαίρι στα δόντια έβαλε το τρένο στις ράγες

Ένα είναι το σίγουρο: εάν η Ανόρθωση καταφέρει να πετύχει τον πολυπόθητο γι’ αυτήν στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος στην ανασκόπηση της σεζόν το σημερινό νικηφόρο (1-0) ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, για την 8η αγωνιστική, θα πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση με έντονα γράμματα για να τονισθεί η κρισιμότητά του.

Η (χωρίς νίκη εκτός έδρας) Ανόρθωση πήγε στο ΓΣΠ για να αντιμετωπίσει την (αήττητη εντός έδρας) Ομόνοια με απολογισμό τέσσερις ήττες σε έξι ματς, βυθισμένη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Το σενάριο νέας ήττας ήταν εφιαλτικό και ενδεχομένως καταδικαστικό ως προς τον στόχο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αφού υπό προϋποθέσεις η ομάδα της Αμμοχώστου θα πήγαινε στο -14 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι κυανόλευκοι πήγαν με το μαχαίρι στα δόντια στη Λευκωσία και από το πρώτο λεπτό έδειξαν ότι αν μη τι άλλο θα πωλήσουν ακριβά το τομάρι τους κυνηγώντας κάθε μπαλιά στο γήπεδο. Πάθος, αλληλοκαλύψεις και διάθεση για απόλυτη προσήλωση στα ανασταλτικά καθήκοντα ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που ήταν εμφανέστατα από την αρχή της αναμέτρησης. Για το μηδέν παθητικό στην άμυνα έβαλε το… χεράκι του ο Γκιόργκι Λόρια, ο οποίος όταν χρειάστηκε φώναξε «παρών» κι έτσι η πρώτη εκτός έδρας νίκη στη σεζόν μετά από εφτά αποτυχημένες απόπειρες σε Κύπρο και Ευρώπη συνδυάστηκε με τη δεύτερη απαραβίαστη εστία σε 15 αγώνες και πρώτη έπειτα από 10 παιχνίδια (!).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη νίκη του επί του Χένινγκ Μπεργκ (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη για περίπου 40’. Κυριάρχησε πλήρως και έχασε μπόλικες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον κεφάτο Χριστοδουλόπουλο, ενώ ανασταλτικά κινδύνευσε μόνο στην προσωπική ενέργεια του Λοΐζου στο 62’. Στις καθυστερήσεις δέχθηκε πίεση, όμως ήταν αναμενόμενο από την στιγμή που έπαιζε με την κάτοχο του τίτλου στην έδρα της.

Το «διπλό» στο ΓΣΠ έφερε άλμα πέντε θέσεων στη Ανόρθωση που είναι 6η θέση με 9 βαθμούς, οκτώ πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, η οποία παίζει την Κυριακή με τον Εθνικό, όμως η «Κυρία» έχει στο «χέρι» το ματς της πρεμιέρας με την ΠΑΕΕΚ. Πέραν της βαθμολογικής ένεσης, η επιτυχία στη Λευκωσία επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα της Αμμοχώστου και την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας. Ακολουθεί το ταξίδι στην Εσθονία για τον αγώνα της Πέμπτης με τη Φλόρα, όπου οι κυπελλούχοι θα παίξουν για την υστεροφημία τους ψάχνοντας την πρώτη νίκη κυπριακής ομάδας στη νεοσύστατη διοργάνωση και το οικονομικό κέρδος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ