aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Με προσδοκίες για μια επιλογή «value for money»

Ανόρθωση: Με προσδοκίες για μια επιλογή «value for money»

Ο Αφταντίλ Εμπραλίντζε μπήκε στο στόχαστρο της Ανόρθωσης εδώ και κάτι μήνες. Ως συμπατριώτης του Τιμούρ Κετσπάγια, μάλλον ξάφνιασε περισσότερο που δεν ήταν στις επιλογές του τέως προπονητή της «Κυρίας», όταν πρωτοήρθε στο νησί μας.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, όμως, κτύπησαν δυνατά το καμπανάκι του ενδιαφέροντος κι ο πρόεδρος της Δόξας, ο Κώστας Χριστοδούλου Καραβίδας, το είχε επιβεβαιώσει εδώ και 50 ημέρες. Το ενδιαφέρον παρέμεινε «ζωντανό» και με τη νέα τάξη πραγμάτων στους κυανόλευκους. Νεόφυτος Λάρκου και Ντάρκο Μίλανιτς άναψαν το πράσινο φως για την απόκτησή του (όπως είχε κάνει και προ μηνών ο Τιμούρ Κετσπάγια) κι έτσι έσκασε χθες η ανακοίνωση συνεργασίας.

Ο Γεωργιανός εξτρέμ αποκτήθηκε με διετές συμβόλαιο (μέχρι το καλοκαίρι του 2024) και πιστεύεται ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις επιλογές «value for money». Είναι ενδεικτικό ότι στη Δόξα οι απολαβές του ήταν €5.500 τον μήνα. Όποια και να είναι η αύξηση που πήρε από την Ανόρθωση, αν καταφέρει κι έχει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής στη νέα σεζόν, θα θεωρείται πολύ καλή κίνηση. Στα 30 του χρόνια δεν συγκαταλέγεται στην ελίτ του ποδοσφαίρου της Γεωργίας.

Οι συμμετοχές του στην εθνική ομάδα της χώρας του είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού και σε ματς που δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Όλα κι όλα 76 λεπτά «έγραψε» κι αυτά την περίοδο που προπονητής ήταν ο Κετσπάγια. Στη Δόξα, όμως, σε κάποια ματς «έβγαζε μάτια» κι ενδιαφέρθηκαν αρκετές ομάδες για να τον αποκτήσουν. Σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες που η σύγκριση με τους ακριβοπληρωμένους συμπατριώτες του ήταν αναπόφευκτη και ταυτόχρονα ανέβαζε τη μετοχή του Εμπραλίντζε στα ύψη.

Στο βιογραφικό που συνοδεύει την ανακοίνωση απόκτησής του, σημειώνεται ότι από τα 17 του χρόνια αποχώρησε από τη Γεωργία για να ενταχθεί στις ακαδημίες της Λάγος στην Πορτογαλία. Στη χώρα της Ιβηρικής πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του φτάνοντας μέχρι και την πρώτη κατηγορία στην οποία κατέγραψε 54 συμμετοχές και ένα γκολ με τις φανέλες των Νασιονάλ, Τσάβες και Ζιλ Βισέντε. Στην καριέρα του είχε και πέρασμα από τη Ρουμανία και τη Βολουντάρι (14συμ., 1 γκολ) τη σεζόν 2019-20 προτού επιστρέψει Πορτογαλία και τη Λεϊσόες το Γενάρη του 2020. Προηγούμενή του ομάδα ήταν η Δόξα Κατωκοπιάς στο νησί μας με την οποία μέτρησε 25 συμμετοχές και τέσσερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Εμπραλίντζε καλύπτει μία από τις χηρεύουσες θέσεις των εξτρέμ, αλλά η προσπάθεια ενίσχυσης της «Κυρίας» συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Στόχος είναι μεγάλο μέρος του ρόστερ να είναι συμπληρωμένο μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στις 7 Ιουλίου.

Με τον Εμπραλίντζε και τη σημερινή απόκτηση του Μηνά Αντωνίου, οι μετεγγραφές της Ανόρθωσης είναι συνολικά τέσσερις, καθώς αποκτήθηκαν επίσης οι Νεόφυτος Μιχαήλ και Τζέισον Πάντσεον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ