Ανόρθωση: Με όρο αποχώρησης και διακοπής συμβολαίου

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μπόλικη… σκόνη σήκωσε η δήλωση του Γκεόργκι Λόρια σε Μέσο Ενημέρωσης της πατρίδας του. «Υπάρχει όρος που μπορεί να φύγω από την ομάδα. Αν υπάρχει μια καλή προσφορά από ένα καλύτερο πρωτάθλημα, θα το εξετάσω», ανέφερε ο Γεωργιανός τερματοφύλακας αφήνοντας «παράθυρο» αποχώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», ο σχετικός όρος για τον οποίο έκανε αναφορά ο διεθνής τερματοφύλακας υπάρχει στο συμβόλαιο των πλείστων ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης, οι οποίοι αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Προνοεί πως έχουν το δικαίωμα να πάρουν μετεγγραφή σε ομάδα εκτός Κύπρου εφόσον έχουν πρόταση με απολαβές που δεν επιθυμεί να «ισοφαρίσει» η ομάδα της Αμμοχώστου. Όμως, η Ανόρθωση φρόντισε να εξασφαλιστεί σε περίπτωση αποτυχημένης μετεγγραφής, καθώς υπάρχει όρος που της επιτρέπει να «σπάσει» συμβόλαιο πληρώνοντας αποζημίωση δύο μηνιαίων μισθών.

Η διοίκηση Ευγένιου Χαμπουλλά συνεχίζει τις επαφές με στόχο να βρεθεί η «χρυσή» τομή με τους παίκτες για το θέμα της μισθοδοσίας στο διάστημα της αναστολής του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει… άσπρος καπνός και όσο το ζήτημα καθυστερεί το «αγκάθι» στα χέρια της διοίκησης μεγαλώνει, παρά την αισιοδοξία που επικρατεί στα ενδότερα του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Τις επόμενες μέρες θ’ ανοίξει ο… φάκελος Ρούβεν Ράγιος. Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν επέτρεψε στον Ισπανό να φτάσει τις 25 συμμετοχές- σταμάτησε στις 23- και να πιάσει το όριο αυτόματης ανανέωσης συμβολαίου και έτσι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα αρχίσουν από μηδενική βάση. Η Ανόρθωση θα καταθέσει πρόταση ανανέωσης στον 34χρονο μεσοεπιθετικό με αισθητά μειωμένες απολαβές, κοντά στο 20%, και εναπόκειται στον ίδιο εάν θα την αποδεχθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ