aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Με «αχ» και «βαχ» στο τέλος

Ανόρθωση: Με «αχ» και «βαχ» στο τέλος

Με τη φωτιά έπαιξε η Ανόρθωση αλλά δεν κάηκε… Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε του Εθνικού με 2-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», φθάνοντας στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο μαχητικός Εθνικός, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ από το ημίχρονο, το πάλεψε, το κυνήγησε, μείωσε και είχε σημαντικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις αλλά τελικά έμεινε με τις εντυπώσεις.

Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά είναι το γκολ και η Ανόρθωση πέτυχε δύο γκολ έναντι ενός του αντιπάλου της και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο. Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ένα στο ξεκίνημα (Αρτυματάς 10’) και ένα στο τέλος (Χριστοδουλόπουλος 42’ με πέναλτι) έθεσε τις βάσεις για τη νίκη και την πήρε, παρόλο που αγχώθηκε στο τέλος.

Η Ανόρθωση αξιοποίησε τον παράγοντα έδρα απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που της έβαλε δύσκολα και έδειξε πως έχει δυνατότητες, έστω κι αν στα πρώτα τρία ματς μετρά ισάριθμες ήττες. Αυτό που μετρά για την ομάδα του Κετσπάγια είναι οι βαθμοί, που της επιτρέπουν να κοιτάξει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Ο Εθνικός ήταν αντάξιος αντίπαλος, είχε αρκετές καλές στιγμές όμως του έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Είχε 12 τελικές προσπάθειες έναντι οκτώ της Ανόρθωσης, εκ των οποίων οι έξι στον στόχο (τέσσερις η αντίπαλός του) και είχε την κατοχή, 54% έναντι 46%. Τελικά δέχθηκε την τρίτη του ήττα σε ισάριθμους αγώνες.

Την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στον αγώνα με την Παρτίζαν στο ΓΣΠ την περασμένη Πέμπτη για την πρεμιέρα των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ παρουσίασε και χθες ο Κετσπάγια. Η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στον αγώνα και ευτύχισε να προηγηθεί νωρίς, με τον Αρτυματά στο 10’. Ήταν καλύτερη και είχε καλές στιγμές για να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα. Από την άλλη και ο Εθνικός είχε τις δικές του στιγμές, όμως οι επιθετικοί του ήταν άστοχοι. Τελικά η γηπεδούχος ομάδα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου (40’), το οποίο κέρδισε ο Ουάρντα από τον Ιωάννου.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε… τρελό παιχνίδι, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά από τις δύο εστίες, τον Εθνικό να είναι πιο απαιτητικός και να ψάχνει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το γκολ  Το πέτυχε με τον Τολεμές (90’) και στις καθυστερήσεις είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να φθάσει στην ισοφάριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ