aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Λίφτινγκ στην επίθεση

Ανόρθωση: Λίφτινγκ στην επίθεση

Τα μόλις 22 γκολ με το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος ήταν η κύρια αιτία που οδήγησε την Ανόρθωση εκτός πρώτης εξάδας. Τι και αν η «Κυρία» δαπάνησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το προηγούμενο καλοκαίρι για επιθετική ενίσχυση, έβλεπε το αντίπαλο τέρμα με σπιρτόκουτο στις 26 πρώτες αγωνιστικές της λήξασας σεζόν.

Κατέγραψε την πέμπτη χειρότερη επίδοση στο σκοράρισμα και μοιραία έζησε τον «εφιάλτη» της συμμετοχής στο γκρουπ του υποβιβασμού. Όχι πως ανασταλτικά οι κυανόλευκοι δεν εμφάνισαν τεράστιες παθογένειες, όμως η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση αποδείχθηκε πολλές φορές καταδικαστική. Άλλωστε, μόνο τυχαία ο Αντόνιο Πριέτο δεν έριξε το βάρος για ενίσχυση της γραμμής κρούσης τον Ιανουάριο. Οι τρεις από τις τέσσερις χειμερινές μετεγγραφές αφορούσαν επιθετικούς ποδοσφαιριστές.

Οι Γκερέρο, Μραζ και Αντονίν έφτιαξαν κάπως την κατάσταση, όμως με εξαίρεση τον πρώτο οι άλλοι δύο είχαν πτωτική πορεία και αποχώρησαν με εισιτήριο χωρίς επιστροφή από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Και δεν θα είναι οι μόνοι, αφού αναμένεται λίφτινγκ στην επιθετική γραμμή της Ανόρθωσης. Με εξαίρεση τους Γκερέρο και Παρούτη κανείς άλλος δεν έχει σίγουρη θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Οι Γουαρίς, Νινγκά και Εμπραλίντζε είναι στη «μαύρη» λίστα του Αντόνιο Πριέτο και σύντομα θα κληθούν για επαφές με στόχο να προκύψει συναινετικό «διαζύγιο». Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής έχει θετική άποψη για τον Φερέιρα, όμως οι κυανόλευκοι θα επιδιώξουν να τον κρατήσουν μόνο εάν συναινέσει σε μείωση απολαβών. Έληξε το συμβόλαιο του Δημήτρη Χριστοφή, με τον οποίο θα διευθετηθεί ραντεβού για να ξεκαθαρίσει το μέλλον του. Στο καλύτερο σενάριο ο έμπειρος επιθετικός θα συνεχίσει με αισθητά μειωμένες απολαβές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ