aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Λάφερτι για «κίλερ»!

Ανόρθωση: Λάφερτι για «κίλερ»!

Η αναπλήρωση της θέσης του σέντερ φορ ήταν (και παραμένει μάλλον) ένας μεγάλος βραχνάς για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ανάμεσα στις προδιαγραφές που είχαν τεθεί από την αρχή του σχεδιασμού ήταν να βρεθεί ένας γκολτζής που θα μπορέσει να προσφέρει τα 14 τέρματα που πέτυχε ο Κβιλιτάια στη λήξασα σεζόν. Αν προσθέσουμε ότι έφυγε και ο δεύτερος κεντρικός επιθετικός της Ανόρθωσης, ο Μανιάς, ο Γεωργιανός τεχνικός είχε κάθε λόγο να χτενίσει την αγορά για κάτι καλό.

Και τ’ όνομα αυτό, Κάιλ Λάφερτι! Ένας… παλιός γνώριμός μας στο μετεγγραφικό παζάρι, αφού το όνομά του έπαιξε πολύ έντονα για μετεγγραφή του στον Απόλλωνα. Το καλοκαίρι του 2018, είχε βρεθεί πολύ κοντά στους κυανόλευκους της Λεμεσού, αλλά -τότε- προτίμησε την Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ έναντι 500 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Ο 33χρονος Λάφερτι είναι ο εκλεκτός του Κετσπάγια κι όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου «κατηφορίζει» προς το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έχει την εμπειρία και διαθέτει τα «θέλω» του προπονητή της «Κυρίας». Εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται σε καλές ομάδες στη Μεγάλη Βρετανία (και όχι μόνο), ενώ είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Βορείου Ιρλανδίας με τα χρώματα της οποίας έχει πετύχει 20 γκολ σε 82 συμμετοχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προκριματική φάση του προηγούμενου Euro, το 2016, ήταν ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης πετυχαίνοντας 7 γκολ σε 9 ματς. Είναι στράικερ με γερό σκαρί, ψηλός (1.93) και ταιριάζει περισσότερο στο αγγλικό στιλ παιχνιδιού. Με τη σημείωση ότι μπορεί να κρατήσει μπάλα και να αγωνιστεί και ως περιφερειακός επιθετικός.

Ο Βορειοϊρλανδός επιθετικός αποδέχθηκε την πρόταση της «Κυρίας», υπέγραψε την κατ’ αρχήν συμφωνία και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο τέλος του μήνα θα βρίσκεται στην Κύπρο, για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Ο Κετσπάγια πιστεύει ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις με την εμπειρία του και την ευχέρειά του στο σκοράρισμα. Έχει παίξει σε 15 ομάδες, αλλά στη Ρέιντζερς, πέρασε τα καλύτερα του χρόνια.

Αρχικά σε μια τετραετία μέτρησε 104 συμμετοχές και 39 τέρματα, αλλά δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός στη δεύτερη του θητεία το 2018. Έπαιξε μεταξύ άλλων στην Ελβετία, στην Τουρκία και στην Ιταλία. Τελευταίος του σταθμός ήταν η σκωτσέζικη Κιλμάρνονγκ (από τον Φεβρουάριο του 2021 έως το τέλος της σεζόν) όπου πέτυχε οκτώ γκολ σε εννέα εμφανίσεις! Στο πρώτο εξάμηνο της λήξασας περιόδου έπαιξε στην Ρετζίνα (Β’ Ιταλίας) με απολογισμό εννέα συμμετοχές (τέσσερις ως βασικός) και ένα γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ