aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Λάφερτι έλα πίσω ή έστω τηλεφώνα!»

Ανόρθωση: «Λάφερτι έλα πίσω ή έστω τηλεφώνα!»

Η Ανόρθωση έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα κι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματά της είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργεί. Δεν είναι μόνο τα χαμένα πέναλτι και τα χαμένα τετ α τετ. Κάποιοι από τους κυανόλευκους συνεχίζουν να βλέπουν τα γκολπόστ σαν καλάθι του μπάσκετ.

Τα… άχαστα που έχασαν οι παίκτες του Κετσπάγια όπου να ‘ναι θα φτάσουν την ντουζίνα. Το γκολ θέλει πρωτίστως ρέντα. Είναι κάποιες περίοδοι που ο γκολτζής θα σκοράρει με χίλιους τρόπους. Θα είναι πάντα εκεί που πρέπει, θα πετύχει τέρμα με την πλάτη ή το γόνατο και του τα κάνουν γενναία δώρα οι αντίπαλοι τερματοφύλακες. Θα δοκιμάσει το πόδι του από 30 μέτρα μακριά, η μπάλα θα κτυπήσει στον… πισινό του αμυντικού κι ο πορτιέρε θα μείνει στήλη άλατος.

Σε κάποιες άλλες στιγμές, όμως, που ενδέχεται να κρατήσουν ολόκληρους μήνες, καταξιωμένοι γκολτζήδες δεν μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από τρία μέτρα όταν είναι ολομόναχοι. Κι άλλοτε όλο και κάποιος αντίπαλος θα βρεθεί να αποκρούσει πάνω στη γραμμή ή ο τερματοφύλακας θα πιάσει τα άπιαστα.

Στην περίπτωση της Ανόρθωσης στη φετινή σεζόν, η συνεισφορά των καθαρόαιμων επιθετικών είναι μια από τις μεγάλες της «κατάρες». Άστα να πάνε… Μετά από 25 ματς, δύο γκολ ο Νόβοτνι, ένα ο Κατσαράβα κι από μηδέν ο Ρουσιάς και ο Λάφερτι. Το ωραίο στην όλη ιστορία είναι ότι οι οπαδοί της «κυρίας» τρολάρονται μεταξύ τους με τα όσα βλέπουν και προτρέπουν τον Βορειοϊρλανδό να επιστρέψει. Οκτώ γκολ σε έντεκα ματς έχει στη Κιλμάρνοκ τους τελευταίους τρεις μήνες. «Λάφερτι έλα πίσω ή έστω τηλεφώνα!» ήταν το σχολιάκι που έκανε χθες τον γύρο του Instagram και του tik tok.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ένας από τους πρώτους σκόρερ στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια, ο Σαντίκ, πέρασε από την Ανόρθωση αλλά δεν ακούμπησε. Δέκα οκτώ γκολ είχε πετύχει πέρυσι ο Φινλανδός και φέτος έφτασε ήδη τα δώδεκα! Ακριβώς τους ίδιους αριθμούς είχε και τις σεζόν 2018-19 και 2017-18 αντίστοιχα. Μερικές φορές παίζει ρόλο, αυτό που λένε να σου κάτσει το… κλίμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ