aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση/Λάφερτι: 14η ομάδα και 7η χώρα για τον εκλεκτό του Τζέραρντ

Ανόρθωση/Λάφερτι: 14η ομάδα και 7η χώρα για τον εκλεκτό του Τζέραρντ

Αγωνίστηκε σε 13 ομάδες (Μπέρνλι, Ντάρλιγκτον, Ρέιντζερς, Σιόν, Παλέρμο, Νόριτς, Ρίζεσπορ, Μπέρμιγχαμ, Χαρτς, Σάρπσμποργκ, Σάντερλαντ, Ρετζίνα, Κιλμάρνονγκ), 9 πρωταθλήματα, έξι διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Σκωτία, Ελβετία, Ιταλία, Τουρκία, Νορβηγία), έπαιξε σε 479 παιχνίδια, «κουβαλά» στις πλάτες του 26.921 αγωνιστικά λεπτά και σκόραρε 122 τέρματα. Το όνομα αυτού: Kάιλ Λάφερτι. Ο εκλεκτός του Τιμούρ Κετσπάγια για την γραμμή κρούσης της Ανόρθωσης είναι αρκετά «περπατημένος» στο ποδόσφαιρο, όμως παρά τα 33 του χρόνια είναι αρκετά «διψασμένος» για ποδόσφαιρο και επιτυχίες.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ζωντανός θρύλος της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ. Τον Αύγουστο 2018 ο προπονητής της Ρέιντζερς έδωσε εντολή απόκτησης του Βορειοϊρλανδού επιθετικού έναντι 500.000 ευρώ στην Χαρτς. Στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ο Λάφερτι σκόραρε σε βάρος της Βιγιαρεάλ, ισοφαρίζοντας- με το μοναδικό τέρμα της καριέρας του σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης- σε 2-2 και ήταν το πρόσωπο του αγώνα.

Δικαιωμένος για την επιλογή του ο Τζέραρντ δήλωνε περήφανος για τον Λάφερτι. «Ξέρω ότι είναι ικανός να πετύχει σπουδαία τέρματα», ανέφερε αρχικά και ακολούθως στάθηκε στο μαχητικό πνεύμα που συνοδεύει τον έμπειρο επιθετικό. «Ξέρω ότι σχολιάζεται το γεγονός πως είναι μόλις το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη, αλλά πέτυχε πολλά γκολ σε πολλές διοργανώσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα, είναι ο λόγος που τον επέλεξα, είναι ο λόγος που τον αγόρασα. Ξέρω ότι του αρέσουν οι μεγάλοι αγώνες και ξέρω επίσης ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία τέρματα. Πριν τον υπογράψουμε, σημείωσε ένα σημαντικό γκολ εναντίον της Σέλτικ. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζει, το επίπεδο της ομάδας, πιστεύει στον εαυτό του, υποστηρίζει τον εαυτό του και είναι διψασμένος», σημείωσε ο Άγγλος προπονητής.

Βέβαια, η σχέση Τζέραρντ – Λάφερτι δεν εξελίχθηκε το ίδιο καλά. Ο τεχνικός των Καθολικών χρησιμοποίησε μόλις έξι φορές βασικό τον Βορειοϊρλανδό, ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ σε 21 συμμετοχές και αποχώρησε πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος στη δεύτερη θητεία του στη Ρέιντζερς και παρόλο που είχε συμβόλαιο γι’ άλλο ένα χρόνο. «Ένιωθα ότι δίνω συνέχεια εξετάσεις. Ήταν αρκετά ψυχρός μαζί μου και ένιωθα νευρικότητα. Δεν κρατάω κακία», είχε πει λίγο αργότερα σε δηλώσεις το ο Λαφέρτι.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Λάφερτι ο αντι-Κβιλιτάια, στην Κύπρο τέλος του μήνα (vid)

Τη φετινή σεζόν μετά το κάκιστο πέρασμα από τη Ρετζίνα στη Serie Β με 9 εμφανίσεις και μόλις ένα τέρμα, επέστρεψε αρχές του 2021 στην Σκωτία για λογαριασμό της Κιλμάρνοκ, όπου αναγεννήθηκε. Σε 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις σκόραρε ισάριθμα τέρματα, γεγονός που του χάρισε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στη Σκωτία για το μήνα Απρίλιο. Παρά τον «καυτό» Λάφερτι η Κιλμάρνοκ υποβιβάστηκε κι έτσι ο 33χρονος φορ είναι σε αναζήτηση ποδοσφαιρικής στέγης.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ενεργοποίησε τα «δίχτυα» που έχει στην Σκωτία λόγω της θητείας του στην Χαρτς, και απέσπασε τη θετική απάντηση του 82 φορές διεθνούς επιθετικού, ο οποίος αναμένεται στην Κύπρο τέλος Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ