aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Κυρία» με «καπετάνιο» τον Τιμούρ

Ανόρθωση: «Κυρία» με «καπετάνιο» τον Τιμούρ

Στην αφετηρία νέου πρωταθλήματος με τον Τιμούρ Κετσπάγια «καπετάνιο» για όγδοη φορά βρίσκεται η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου κάνει πρεμιέρα την Κυριακή με αντίπαλο τη Δόξα στο Μακάρειο και θα επιδιώξει να κάνει ποδαρικό στη σεζόν. Οι επιδόσεις της «Κυρίας» σε πρεμιέρες της στο πρωτάθλημα επί των ημερών του Γεωργιανού τεχνικού είναι συντριπτικά υπέρ της και μάλιστα δεν ηττήθηκε ποτέ. Συγκεκριμένα, άρχισε με το δεξί τον «μαραθώνιο» πέντε φορές και δύο αναδείχθηκε ισόπαλη. Κέρδισε τον Άρη (2-0, 2004-05), τη Νέα Σαλαμίνα (5-2, 2005-06), την ΕΝΠ (2-1, 2007-08), την ΑΠΕΠ (3-0, 2008-09) και τον Ερμή (3-1, 2020-21). Τη σεζόν 2006-07 πάτησε την «μπανανόφλουδα» με αντίπαλο την Αγία Νάπα (1-1) στο ουδέτερο Δασάκι, ενώ η δεύτερη θητεία του Κετσπάγια στον πάγκο της Ανόρθωσης άρχισε με το ισόπαλο 0-0 κόντρα στην ΑΕΛ. 

Με την επιστροφή των Γκιόργκι Λόρια και Κάιλ Λάφερτι σήμερα στις προπονήσεις, η προετοιμασία των κυπελλούχων μπαίνει στην τελική της ευθεία. Οι αγώνες των εθνικών ομάδων έφεραν μία απώλεια για την τεχνική ηγεσία της «Κυρίας» με τον Χοβχάνες Αμπαρτζουμιάν να τίθεται εκτός προπονήσεων για διάστημα περίπου δέκα ημερών, εξαιτίας ελαφριού τραβήγματος στον αγώνα της Αρμενίας με τη Γερμανία.  Ο διεθνής δεξιός μπακ θα απουσιάσει από τον αγώνα με τη Δόξα για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η κατάστασή του θα επαναξιολογηθεί από εβδομάδας.

Στο «Αντώνης Καρράς» επέστρεψαν χθες οι Αρτυματάς, Ρουσιάς, Χριστοφή, Αβραάμ, Αντωνιάδης οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Κύπρου, ο Χρυσοστόμου μετά το παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων με το Λιχτενστάιν, και ο αρχηγός της Εθνικής Φινλανδίας, Πάουλους Αραγιούρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ