aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Κβιλιτάια με κάθε (λογικό) κόστος αγοράς

Ανόρθωση: Κβιλιτάια με κάθε (λογικό) κόστος αγοράς

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Όταν ο Τιμούρ Κετσπάγια έφερνε τον Γκιόργκι Κβιλιτάια στην Ανόρθωση εάν μπορούσε να έβαζε στοίχημα ότι ο συμπατριώτης του επιθετικός θα ξεπερνούσε τις επιδόσεις των προκατόχων του μάλλον στοιχημάτιζε ολόκληρη την περιουσία του. Με τη συμπλήρωση του 1/3 της διαδρομής στο πρωτάθλημα ο Γεωργιανός επιθετικός ξεπέρασε ήδη κατά ένα τον Μίχαλ Ντούρις και ισοφάρισε τον Νίκα Κατσαράβα. Έξι τέρματα σε οκτώ συμμετοχές με συχνότητα σκοραρίσματος ένα γκολ ανά 92’ είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του 27χρονου φορ που δικαίως κερδίζει τον τίτλο του πιο κομβικού παίκτη της Ανόρθωσης, ίσως και του πρωταθλήματος.

Η συμφωνία της Ανόρθωσης με τη Γάνδη προνοεί μονοετή δανεισμό χωρίς ρήτρα αγοράς. Η Γάνδη τον αγόρασε 3.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2018 και το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Στην ομάδα της Αμμοχώστου άρχισαν να ψάχνουν «παράθυρα» παραμονής του Κβιλιτάια στο ρόστερ και για την επόμενη σεζόν, αν και η επιθυμία τους αυτή θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις της Γάνδης. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι Βέλγοι θα «κυνηγήσουν» να κάνουν μερική απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησαν και θα βάλουν πωλητήριο στον Γεωργιανό επιθετικό στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η Ανόρθωση πριν δύο χρόνια έκανε ρεκόρ μετεγγραφής ξένου ποδοσφαιριστή στην ιστορία της, αγοράζοντας τον Μίχαλ Ντούρις έναντι 540.000 ευρώ από την Όρενμπουργκ. Η διοίκηση Ευγένιου Χαμπουλλά που κληρονόμησε (από τον Ανδρέα Παντελή) το χρέος αποπληρωμής της μετεγγραφής του Σλοβάκου πιθανόν σε λίγους μήνες να βρεθεί στο δίλημμα της κατάρριψης αυτού του ρεκόρ. Δίλημμα ως προς την οικονομική υπέρβαση που θα χρειαστεί να γίνει, γιατί αγωνιστικό δεν υπάρχει. Ο Κβιλιτάια είναι από τους πιο ποιοτικούς επιθετικούς που πάτησαν το πόδι τους στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την τελευταία δεκαετία και εφόσον υπάρχει πρόσφορο έδαφος, δηλαδή τιμή πώλησης σε λογικό ποσό, θα πρόκειται για ποδοσφαιρικό «έγκλημα» εάν δεν μπει το χέρι στην τσέπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ