aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Κουτσά, στραβά κι από σπόντα πάει στους «4»

Ανόρθωση: Κουτσά, στραβά κι από σπόντα πάει στους «4»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Έτσι κι αλλιώς, η Ανόρθωση της τρέχουσας περιόδου δεν είχε ποτέ ήσυχα απογεύματα και εύκολα ματς. Κι οι παίκτες της φρόντισαν να το επιβεβαιώσουν άλλη μια φορά. Στην παρούσα φάση, βέβαια, κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν η χθεσινή μέτρια έως κακή εμφάνιση θα έχει συνέπειες, αφού θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον επαναληπτικό της 10ης Μαρτίου. Το σίγουρο είναι ότι η πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca-Cola γέρνει προς τους κυανόλευκους, αλλά δεν έχει κριθεί ακόμη οριστικά. Η Καρμιώτισσα, παρά το γεγονός ότι σε μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν απλά παθητική, έχει αμυδρές ελπίδες, αφού το χθεσινό 1-2 στο «Στέλιος Κυριακίδης» της αφήνει χαραμάδα ελπίδας. Το είπε άλλωστε και ο Γιαννάκης Ποντικός, στης δηλώσεις του: «Θα πάμε στον επαναληπτικό για να διεκδικήσουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε».

Ο Κετσπάγια έκανε τελικά βαθύ ροτέισιον σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, αφού εκτός αποστολής έμειναν οι Λόρια και Οκριασβίλι και εκτός αρχικού σχήματος οι Αμπαρτζουμιάν, Βργκοτς, Κορέια και Κβιλιτάια. Η νωθρότητα των κυανόλευκων ήταν εμφανέστατη στο πρώτο ημίχρονο. Σε κάποιες στιγμές κατοχής (ο μέσος όρος στο ημίχρονο ήταν 72%), το θέαμα ήταν κάτι παραπάνω από ανιαρό, αφού απλά αντάλλαζαν την μπάλα, χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα προς την εστία του Κίττου. Οι καλές στιγμές ελάχιστες. Ο Χριστοφή είχε μια ευκαιρία στο 12’ στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 20’ ο Μίχα μετά από μεγάλη μπαλιά του Νταουσβίλι και ασίστ του Χριστοφή, με δυνατό σουτ πέτυχε το 0-1. Ο Καλτσάς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κίττο στην εκπνοή του ημιχρόνου, ενώ στο 56’ ο Χριστοφή έχασε ένα… άχαστο, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εξουδετερωμένο!

Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν… συνεπής χθες, έχει να κάνει με το φαινόμενο ότι δέχεται τέρμα στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη του αντιπάλου στα καρέ της! Μετά από μία ώρα παιχνιδιού (61’), ο Έντεν έφερε το ματς στα ίσα με κοντινό σουτ, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Τζουρ σε σουτ του Χατζηβασίλη. Οι κυανόλευκοι αγχώθηκαν ακόμη παραπάνω, ενώ εμφάνισαν τα γνωστά σημάδια έλλειψης ταχύτητας, δύναμης και καθαρού μυαλού την ώρα που οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν, ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μαργκάσα εκτός περιοχής, αλλά χωρίς να κάνουν ωστόσο τη μεγάλη ευκαιρία. Η «Κυρία», αφού απείλησε σε δύο τρεις περιπτώσεις (Γκαλίτσιος, Αμπαρτζουμιάν, και Βγκορτς), βρήκε τη νίκη με δώρο ενός πρώην παίκτη της, του Στυλιανού, ο οποίος στις καθυστερήσεις «κρέμασε» τον εξαιρετικό πιτσιρικά τερματοφύλακα της ομάδας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ