aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Κόντρα στην Πάφο και την «αρρώστια»

Ανόρθωση: Κόντρα στην Πάφο και την «αρρώστια»

Με την ελπίδα ότι δεν θα εμφανιστεί και πάλι «αυτή η αρρώστια» των παιδαριωδών λαθών που στοιχίζουν ακριβά, η Ανόρθωση υποδέχεται την Πάφος FC και δεν έχει άλλη επιλογή παρά να κολλήσει δεύτερη σερί νίκη. Αυτή η «αρρώστια», όπως τη χαρακτήρισε ο Τιμούρ Κετσπάγια κτυπά αλύπητα την «Κυρία», η οποία δεν φτάνει που έχει εκμηδενίσει τις πιθανότητες διάκρισής της στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, πρέπει να καλύψει χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα.

Για μια ομάδα με στόχο τον τίτλο της πρωταθλήτριας, η συγκομιδή εννέα βαθμών σε επτά αγώνες χαρακτηρίζεται ως «τραγική». Η δε ανάλυση του τρόπου με τον οποίο ήρθαν οι τέσσερις ήττες, παραπέμπουν στην ατάκα του Γεωργιανού τεχνικού που δεν μπορεί να πιστέψει ότι δόμησε την ομάδα του με ποδοσφαιριστές που έχουν στην ημερήσια διάταξή τους, σωρεία λαθών. «Άνθρωποι που τόσα χρονιά παίζουν ποδόσφαιρο δεν μπορούν να κάνουν τέτοια λάθη. Αυτό δεν είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να κάνεις τέτοια λάθη», είπε χαρακτηριστικά ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά την αναμέτρηση με τη Φλόρα.

Με τη σημείωση ότι η «αρρώστια» εμφανίζεται σε έξαρση και στις εγχώριες διοργανώσεις. Καταγράφηκαν, μάλιστα, και τραγικά «ατομικά» και «ομαδικά» λάθη στην πρώτη ευκαιρία, ακόμη και στην πρώτη προϋπόθεση για γκολ από την αντίπαλη ομάδα. Κι όταν δέχεται δύο περίπου γκολ σε κάθε αγώνα, κυρίως λόγω έλλειψης καθαρού μυαλού, δικαιολογημένα ο τεχνικός της ομάδας της Αμμοχώστου να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Η εκτός έδρας νίκη επί της Ομόνοιας στην προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος έφερε χαμόγελα, τα οποία «χάθηκαν» στο Ταλίν, όπου η προδιαγραφόμενη νίκη από το προβάδισμα του 2-0, έγινε «εφιάλτης» και ισοπαλία 2-2. Σήμερα οι κυανόλευκοι έχουν μια ευκαιρία να «επανορθώσουν» αν και ο αντίπαλός τους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Μιλάει από μόνο του το γεγονός ότι η Πάφος FC είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία, ενώ διαθέτει ποδοσφαιριστές που στην καλή τους μέρα μπορούν να «ταλαιπωρήσουν» κάθε άμυνα. Ένας λόγος παραπάνω να μην εμφανιστούν συμπτώματα της γνωστής «αρρώστιας» που ταλανίζει την Ανόρθωση από το ξεκίνημα της τρέχουσας περιόδου.

Είναι δεδομένο ότι ο Κετσπάγια θα κάνει αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στη Φλόρα. Οι επιρρεπείς ποδοσφαιριστές στα (παιδαριώδη) λάθη αναμένεται να μείνουν στον πάγκο και πιστεύεται ότι στην παράταξη θα είναι το σχήμα που κατά καιρούς τον έχει ικανοποιήσει. Στη διάθεσή του είναι πλέον και ο Λόρια ο οποίος δεν ταξίδεψε στο Ταλίν για προσωπικούς λόγους. Αντίθετα, δεν υπολογίζονται οι Λάφερτι και Μπουσουλάζιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ