aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Κολύμπησε και πάλι σε ρηχά νερά

Ανόρθωση: Κολύμπησε και πάλι σε ρηχά νερά

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Με επτά βαθμούς διαφορά από την κορυφή και με τρεις αντιπάλους πιο ψηλά, ο δρόμος της Ανόρθωσης προς την κατάκτηση του τίτλου, ήταν που ήταν κακοτράχαλος, τώρα γέμισε και με αγκάθια. Το προχθεσινό 2-2 κόντρα στον Απόλλωνα ήταν αποτέλεσμα ανάμεσα στα κακά σενάρια. Κι έγινε ακόμα πιο… κακό, αν συνυπολογίσουμε ότι οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου αγωνίζονταν για 70 λεπτά με παίκτη παραπάνω. Σε τελική ανάλυση, το μόνο θετικό στοιχείο από το ντέρμπι ήταν το γεγονός ότι κατάφεραν να ισοφαρίσουν παρά το 0-2 εις βάρος τους.

Κατά τα άλλα, η συνολική εμφάνιση ήταν -για άλλη μια φορά- κολύμπι σε ρηχά νερά. Ο Απόλλων με παίκτη λιγότερο, έδωσε χώρο και αμύνθηκε σθεναρά με διπλή ζώνη. Φυσιολογικά, λοιπόν, η «Κυρία» έκανε παιχνίδι κατοχής, αλλά φανέρωσε τις αδυναμίες της. Απείλησε σε κάποιες φάσεις, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν «στρίμωξε» τους αντιπάλους στα καρέ τους, με διαδοχικές καλές ευκαιρίες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο κατέγραψε όλες κι όλες επτά τελικές προσπάθειες. Το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα ήταν η επανεμφάνιση τραγικών λαθών. Η «ασθένεια» των παικτών του Κετσπάγια σε όλες τις φετινές αναμετρήσεις κόντρα στον Απόλλωνα και όχι μόνο. Στο πρώτο γκολ «έχασαν την μπάλα», αφού τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στην αμυντική τους συμπεριφορά, ενώ στο δεύτερο γκολ, ούτε… πιτσιρικάδες του Γυμνασίου δεν θα άφηναν τον χώρο που άφησαν στον Ντιγκινί, στο κέντρο του γηπέδου κι είχε τη άνεση να διανύσει 40 μέτρα για να σκοράρει.

Μαζί με την απογοήτευση από το -7 από την κορυφή, στους φίλους της Ανόρθωσης επέστρεψε και η γκρίνια. Σε τέτοιες περιπτώσεις όλα φταίνε κι ήταν αδύνατον να αποτελούν εξαίρεση (κάποιοι) παίκτες, η τεχνική ηγεσία, ακόμη και η διοίκηση. Όντως, σε πολλούς τομείς διαπιστώνονται πολλά ελλείμματα κι είναι αμφίβολο αν μπορούν να κλείσουν οι «τρύπες» για να υλοποιηθούν οι στόχοι της τρέχουσας περιόδου. Σε σχέση και με τους αντιπάλους, οι ελλείψεις «φωνάζουν» και αφορούν τομείς όπως η ταχύτητα, η δύναμη, η αυτοπεποίθηση, η αυτοσυγκέντρωση, το καθαρό μυαλό. Ποδοσφαιριστές που αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου να δικαιολογήσουν ότι αξίζουν να φορούν τη φανέλα με τον φοίνικα, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παίρνουν και ξαναπαίρνουν και… ξαναπαίρνουν ευκαιρίες με ελάχιστη συνεισφορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ