aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση/Καρμιώτισσα: Άντρις, ένας 22χρονος με καλές συστάσεις…

Ανόρθωση/Καρμιώτισσα: Άντρις, ένας 22χρονος με καλές συστάσεις…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Οι συστάσεις για τον Άντρις Νεοφύτου λόγω της απόκτησής του από την Ανόρθωση, δίνουν και παίρνουν. Ωστόσο, η άποψη του Νίκου Ανδρονίκου, ο οποίος ήταν προπονητής του 22χρονου στην Εθνική Ελπίδων, είναι βαρύνουσας σημασίας.

Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι ο Κύπριος τεχνικός έχει μια 30χρονη διαδρομή στα ποδοσφαιρικά μας πράγματα, προσδίδει μεγαλύτερη αξιοπιστία στις όποιες -τέτοιας φύσεως- εκτιμήσεις. Ο Νίκος Ανδρονίκου μίλησε για τον Νεοφύτου στο «LarnakaSports», σημειώνοντας ότι παίζει σε τρεις θέσεις, κεντρικός αμυντικός, πλάγιος αμυντικός, αλλά και αμυντικός μέσος.

«Έχει πολύ καλή πάσα, καλά τρεξίματα και είναι δυνατός ποδοσφαιριστής. Όμως οι απαιτήσεις της Ανόρθωσης είναι αρκετά ψηλές, το αντιλαμβανόμαστε όλοι, είναι ομάδα πρωταθλητισμού, πρέπει να ανεβάσει και άλλο την απόδοσή του για να μπορέσει να ανταποκριθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κύπριος τεχνικός, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ενδέχεται να μείνει στην Καρμιώτισσα ως δανεικός (σ.σ. τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο), απάντησε: «Πρώτο μέλημα είναι να πάρει εμπειρίες που δεν έχει. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Θεωρώ ότι εάν παίξει αυτό που ξέρει και μπορεί, θα πάρει τις ευκαιρίες του».

Είναι ενδεικτικό, επίσης, ότι σε κάθε αναφορά του ο Νίκος Ανδρονίκου επαναλάμβανε πόσο σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές τέτοιας ηλικίας να συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά: Είναι απλό, όταν πηγαίνει ένας νεαρός παίκτης 22 χρονών σε μία ομάδα όπως είναι η Ανόρθωση, πρέπει να δουλέψει πολύ για να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Η Ανόρθωση είναι μία ομάδα του πρωταθλητισμού με πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές και ο Νεοφύτου θα πρέπει να κάνει μία συνεχή προσπάθεια για να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το επίπεδο».

Για τον Άντρις Νεοφύτου, δηλώσεις έκανε και ο συμπαίκτης του στην Καρμιώτισσα, Χαράλαμπος Καϊρίνος: «Χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερος. Μας έχει δείξει πως έχει λαμπρό μέλλον. Παίκτης με μυαλό και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, έχει ταλέντο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ