aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Κάντο όπως ο Κατσαράβα»

Ανόρθωση: «Κάντο όπως ο Κατσαράβα»

Η επικεφαλίδα θα μπορούσε να είναι «κάντο όπως ο Κατσαράβα στην περσινή περίοδο». Τέλος Οκτωβρίου του 2021, η Ανόρθωση προσπαθούσε να βρει τα πόδια της στο πρωτάθλημα κι είχε δύσκολο ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ (πέρυσι ήταν η 8η αγωνιστική).

Με σκόρερ τον Κατσαράβα έφτασε στο «διπλό» αναθάρρησε για μια καλή πορεία, πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη και κράτησε απαραβίαστη την εστία της για πρώτη φορά μετά από δέκα αγώνες. Εκείνο, βέβαια, ήταν και το μοναδικό γκολ του Κατσαράβα στην περσινή σεζόν, αλλά αυτή είναι… άλλη ιστορία.

Σήμερα, τα δεδομένα για τους κυανόλευκους είναι πανομοιότυπα. Με αντίπαλο την Ομόνοια στο ΓΣΠ, στοχεύουν στο «διπλό» για να εμπεδώσουν την ηρεμία. Έχουν «ταλαιπωρηθεί» αρκετά, μόλις την περασμένη βδομάδα κόντρα στη Δόξα έφτασαν στη νίκη μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ενώ την Τετάρτη με «τεσσάρα» επί της ΠΑΕΕΚ προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου. Η κάλυψη του χαμένου εδάφους είναι προτεραιότητα κι ο Τσίσκο Μουνιόθ θέλει από τους παίκτες του να πατήσουν γκάζι. Ο αντίπαλός τους σήμερα δεν προσφέρεται, αφού πάσχει από την ίδια «ασθένεια» (έμεινε στους 9 βαθμούς σε οκτώ αγώνες), ενώ δεδομένος είναι ο υψηλός βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης. Αισιοδοξούν, όμως, ότι μπορούν να πάρουν το ζητούμενο.

Θα χρειαστεί να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος απαιτεί συγκέντρωση και αποφυγή των εύκολων (και «χοντρών») λαθών.
Στον αγώνα κυπέλλου «ξεμπούκωσαν» ο Έλντερ Φερέιρα που πέτυχε το πρώτο χατ τρικ της καριέρας τος, καθώς επίσης και ο Ντέγιαν Ράντονιτς, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι ο Μουνιόθ θα τους «χωρέσει» στην ενδεκάδα. Πέραν των Αμπαρτζουμιάν και Εμπραλίντζε, οι οποίοι παραμένουν στο ιατρικό δελτίο και προπονούνται ατομικά, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Λόρια, Αντωνίου και Σάμπο δηλώνουν «παρών» και θα διατηρηθούν στο αρχικό σχήμα, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Αρτυματάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ