aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Καλά μαντάτα!

Ανόρθωση: Καλά μαντάτα!

Προέκυψαν καλά νέα χθες για την Ανόρθωση. Στα χαρτιά τουλάχιστον, η κλήρωση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ήταν η καλύτερη δυνατή (με τον ηττημένο του ζευγαριού Ραπίντ Βιέννης – Σπάρτα Πράγας), ενώ ανακοινώθηκε και η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, τον οποίο ο Τιμούρ Κετσπάγια ήθελε εδώ και δύο χρόνια περίπου, του Ντένις Πόποβιτς.

Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, το ζευγάρι Ραπίντ Βιέννης – Σπάρτα Πράγας «αξιολογήθηκε» ως πολύ καλύτερο από το Αϊντχόφεν – Γαλατάσαραϊ (ιδιαίτερα αυτό θα ήταν πολύ ζόρικο σε όλα τα επίπεδα) και το Σέλτικ – Μίντιλαντ. Η «Κυρία» θα πάει, είτε στη Βιέννη είτε στην Πράγα. Δύο από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, για τις οποίες οι οπαδοί της προσδοκούν ότι θα είναι και φιλόξενες. Ραπίντ Βιέννης – Σπάρτα Πράγας είναι αμφίρροπο ζευγάρι. Ακόμη κι οι πλέον ειδικοί δυσκολεύονται να δώσουν χαρακτηρισμούς για φαβορί και αουτσάιντερ.

Για την καλύτερη δυνατή «κατασκοπεία» ο Τιμούρ Κερτσπάγια θα πάει σήμερα στη Βιέννη για να παρακολουθήσει την πρώτη τους αναμέτρηση (21:30) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ραπίντ Βιέννης είναι η περσινή δευτεραθλήτρια του αυστριακού πρωταθλήματος, αλλά και παράλληλα η πολυνίκης του θεσμού με 32 κατακτήσεις. Προπονητής της είναι ο Ντιεντμάρ Κούμπαουερ, ενώ στο ρόστερ της διαθέτει τον Ελλαδίτη Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος μετρά 34 γκολ σε 61 αγώνες! Η Σπάρτα Πράγας είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλημάτων στη χώρα της (12), ενώ στη λήξασα αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Προπονητής της είναι ο Πάβελ Βρμπα με θητεία στην Εθνική Τσεχίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ