aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Και τώρα τρέχει να καλύψει τη ζημιά

Ανόρθωση: Και τώρα τρέχει να καλύψει τη ζημιά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ
Η λίστα με τους πρόωρους αποκλεισμούς της Ανόρθωσης όλο και αυξάνεται. Πέτροβατς (2009), Ραμποτνίσκι (2011), Ντίλα Γκόρι (2012), Γκέφλε (2013) και τώρα Λάτσι. Αποκλεισμοί που άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα την τελευταία δεκαετία. Όλοι περίμεναν ότι η επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια θα συνοδευόταν από ένα όμορφο ταξίδι το οποίο θα είχε αρκετές στάσεις.

Η υπεροψία όμως, ο κακός μετεγγραφικός σχεδιασμός και οι κακές επιλογές έχουν φέρει την Ανόρθωση εκτός Ευρώπης πρόωρα για μία ακόμη χρονιά.

Πριν μία περίπου εβδομάδα, ο Ντάνιελ Πράνιτς δήλωνε στο «Goal»: «Αυτή είναι ομάδα δεύτερης κατηγορίας και το ότι κερδίσαμε μόνο με 2-1, είναι απίστευτο. Πρέπει να αλλάξουμε μυαλά στο δεύτερο παιχνίδι, επειδή αν δεν περάσουμε αυτή την ομάδα, δεν ξέρω… Θα πρέπει όλοι μαζί να πάμε σπίτια μας».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Μεγαλώνει η οικονομική «τρύπα»

Όπως φαίνεται μυαλά δεν άλλαξαν, ούτε σπίτια τους θα πάνε κάποιοι. Αλήθεια, τώρα ποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες αυτής της τεράστιας αποτυχίας; Ο Λέβι φέρει τεράστιες ευθύνες μιας και παρουσίασε ομάδα που εκ του αποτελέσματος δεν ήταν έτοιμη στο βαθμό που έπρεπε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά γνώριζε ότι η ομάδα του ήθελε ακραίο επιθετικό και περίμενε μήνες μαζί με τη διοίκηση της Ανόρθωσης να έρθει ο Λαβόρδε, ενώ στην αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες ποδοσφαιριστές.

Η «Κυρία» έκανε μεγάλες υπερβάσεις κατά το τρέχον καλοκαίρι. Λαβόρδε, Γκιουρίς και Κατσαράβα θα στοιχίσουν και οι τρεις μαζί στην ομάδα πάνω από δυο εκατομμύρια! Ένα τεράστιο οικονομικό άνοιγμα, το οποίο θα πρέπει η διοίκηση να βρει τρόπους να το καλύψει και να μην τελειώσει άλλη μία σεζόν, προτού καλά-καλά αρχίσει, με ελλειμματικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης: Το Γιουρόπα Λιγκ δεν πλήρωσε καν το συμβόλαιο του Λαβόρδε

Θυμίζουμε ότι με την απόκτηση του Γκιουρίς λεγόταν ότι δεν θα αποκτηθεί ο Λαβόρδε λόγω οικονομικού. Ο Λαβόρδε αποκτήθηκε, η Ανόρθωση αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον, για να καλύψει μέρος της ζημιάς θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω εντός συνόρων.

«Μια τεράστια αποτυχία θα καλυφθεί μόνο με μια τεράστια επιτυχία. Ίσως να μην ήμασταν έτοιμοι», ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Ανδρέας Παντελή. Πάντως, παρά την έντονη κριτική από τον κόσμο κατά του Ρόνι Λέβι και το ότι πολλοί ζητούν την απομάκρυνσή του, η διοίκηση δεν δείχνει διατεθειμένη να προχωρήσει σε βεβιασμένες κινήσεις και σε αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής. Αυτό που λέγεται είναι ότι θέμα Ρόνι Λέβι δεν υπάρχει στην Ανόρθωση. Για την ώρα ο Ισραηλινός στηρίζεται, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ώς το 2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ