aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Και μαζί, και χώρια…

Ανόρθωση: Και μαζί, και χώρια…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η μεγάλη διαφορά της Ανόρθωσης των πρώτων αγωνιστικών με του σήμερα είναι η ευστοχία των επιθετικών της. Με τους Ντούρις και Κατσαράβα «άσφαιρους» η ομάδα της Αμμοχώστου μοιραία… σκορπούσε βαθμούς δεξιά και αριστερά, καθώς δεν μετουσίωνε την υπεροχή της (σε αρκετά παιχνίδια) σε γκολ.

Από τη μέρα (στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα) που ο Ντούρις έσπασε την κακοδαιμονία και πήρε μπρος, η Ανόρθωση μετρά τέσσερις νίκες επί Απόλλωνα, Σαλαμίνας, Ερμή, Δόξας και μία ισοπαλία κόντρα στην Ομόνοια στο ΓΣΠ. Σε πέντε παιχνίδια απώλεσε μόλις δύο βαθμούς, ενώ στα προηγούμενα οκτώ 15 (!).

Ο Σλοβάκος πέτυχε τα δύο γκολ του σπουδαίου διπλού στο Τσίρειο, ο ίδιος άνοιξε τον δρόμο στη νίκη με 2-1 επί του Ερμή, ενώ ο Κατσαράβα κέρδισε το πέναλτι- από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση με τη Δόξα- και «σφράγισε» το τρίποντο πετυχαίνοντας το 3-1, με το πρώτο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Με τους Ντούρις και Κατσαράβα «ζεστούς» η Ανόρθωση βάζει βαθμούς στο «σακούλι», κερδίζει ψυχολογία και δικαιούται να ελπίζει βάσιμα σε διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, παρά τους πολλούς χαμένους βαθμούς στην αρχή της περιόδου.

Ο Λέβι δεν επιδίωξε ποτέ να χωρέσει και τους δύο στο αρχικό σχήμα της Ανόρθωσης, παρά μόνο περνώντας τον Γεωργιανό ως αλλαγή μετατρέποντας τον σχηματισμό σε 4-4-2. Η τακτική αυτή δεν βοήθησε, καθώς και οι δύο έδειχναν να περιορίζονται ο ένας από την παρουσία του άλλου στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Στρέπελ έκανε κίνηση-ματ τοποθετώντας τον Σλοβάκο σε θέση αριστερού εξτρέμ και τον Κατσαράβα στην κορυφή της επίθεσης. Στο παιχνίδι με τον Ερμή οι δυο τους συνδυάστηκαν άψογα στη φάση του πρώτου τέρματος, ενώ η εμφάνιση και το γκολ του Γεωργιανού στον αγώνα με τη Δόξα «έλυσαν» για τα καλά τα πόδια του Κατσαράβα.

Πλέον, και μαζί στην ενδεκάδα (όπως στους αγώνες με Απόλλωνα, Ερμή) και χώρια (όπως στο ματς με τη Δόξα) οι δύο επιθετικοί της Ανόρθωσης αποδίδουν με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες και σκορπούν νώτα αισιοδοξίας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ