aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ηττημένη, μα όχι νικημένη – Το σύνδρομο και η αρνητική επίδοση ενός έτους

Ανόρθωση: Ηττημένη, μα όχι νικημένη – Το σύνδρομο και η αρνητική επίδοση ενός έτους

Ηττημένη, αλλά όχι νικημένη έφυγε από το ΓΣΠ η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε 2-1 από τον ΑΠΟΕΛ, στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Coca – Cola και καλείται να κάνει την ανατροπή το βράδυ της 6ης Απριλίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» εάν θέλει να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Η μισογεμάτη οπτική του ποτηριού για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια λέει πως κρατάει την τύχη στα δικά της πόδια, από την στιγμή που η πρόκριση θα κριθεί μπροστά στο δικό της κοινό. Με τον κανονισμό του εκτός έδρας τέρματος σε ισχύ στο θεσμό του κυπέλλου Cola – Cola η «Κυρία» χρειάζεται απλά νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ώστε να τσεκάρει εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Η μισοάδεια πλευρά φανερώνει πως η ομάδα της Αμμοχώστου για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι και ενδέκατο φετινό δέχθηκε τέρμα στην πρώτη τελική προσπάθεια του αντιπάλου. Το… σύνδρομο της Ανόρθωσης να δέχεται γκολ προτού καν ο αντίπαλος απειλήσει εκμεταλλεύθηκε και ο ΑΠΟΕΛ. Στα αρνητικά καταγράφεται το γεγονός πως οι κυανόλευκοι δέχθηκαν δεύτερη διαδοχική ήττα σε ματς εγχώριας διοργάνωσης μετά από σχεδόν ένα χρόνο! Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν τέλος Μαρτίου και αρχές Απριλίου του 2021, όταν είχαν ηττηθεί από ΑΕΛ (1-2) και ΑΕΚ (2-1) για την 4η και 5η αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, αντίστοιχα.

Η Ανόρθωση παρά το αρχικό σοκ, αντέδρασε, ισοφάρισε με τον κορυφαίο της παίκτη Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν και στο τέλος της ημέρας θα μπορούσε να πετύχαινε τουλάχιστον άλλο ένα γκολ αφού είχε ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Αρμένιου.

To κεφάλαιο κύπελλο κλείνει άμεσα για την Ανόρθωση, καθώς την Κυριακή (13/3) αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Απόλλωνα σ’ ένα παιχνίδι τροχιοδεικτικό για τον στόχο της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ