aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ίσκο Μουνιόθ με τις ευλογίες Λάρκου

Ανόρθωση: Ίσκο Μουνιόθ με τις ευλογίες Λάρκου

Η «τεσσάρα» από την ΑΕΚ συννέφιασε ακόμη περισσότερο τον… ουρανό της Ανόρθωσης. Μόλις που μπήκαμε στον Οκτώβριο, διεξήχθησαν πέντε αγωνιστικές κι όλα δείχνουν ότι αλλάζει καπετάνιο. Κανένας δεν γνωρίζει αν θα αλλάξει και κατεύθυνση, αλλά το πολυσυζητημένο και πολυδιαφημισμένο πρότζεκτ της «Κυρίας» νωρίς – νωρίς βρίσκεται στον αέρα.

Είναι πασιφανές ότι η συντριβή από την ΑΕΚ στην Αρένα ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι στο γήπεδο ήταν και ο αντικαταστάτης του Ντάρκο Μίλανιτς! Ήταν ένα σενάριο που κυκλοφορούσε στα κυανόλευκα στέκια (και Social Media), αλλά δέχθηκε έντονη αποδοκιμασία.

Ήταν, όμως, αληθινό 100% και παραπέμπει -το λιγότερο- σε κακόγουστη φάρσα. Όταν έχεις έτοιμο τον αντικαταστάτη του προπονητή, όταν τον έχεις φέρει στην Κύπρο, είναι τουλάχιστον αστείο να περιμένεις ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί σωστά σε ένα ντέρμπι. Όπως κι έγινε…

Με τις ευλογίες του αθλητικού διευθυντή Νεόφυτου Λάρκου, όλα δείχνουν ότι η Ανόρθωση μπαίνει στην εποχή του Ίσκο Μουνιόθ. Ο εκλεκτός του Νεόφυτου Λάρκου, το καλοκαίρι, ο Ντάρκο Μίλανιτς θα αποζημιωθεί (έχει συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2024) και θα αποχωρήσει ως αποτυχημένος και θα πιάσει δουλειά ο 42χρονος Ισπανός.

Δεν είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» των πάγκων, αλλά έχει ως παράσημο στη μικρή καριέρα του την άνοδο της Γουότφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Στα νιάτα του ήταν επιθετικός κι αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στη LaLiga. Μετεγράφηκε στη Διναμό Τιφλίδας, στην οποία αγαπήθηκε πολύ (62 γκολ σε 98 συμμετοχές) γι’ αυτό και το 2020 του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει πρώτος της προπονητής. Στην περσινή σεζόν ήταν στο τιμόνι της Ουέσκα, ομάδα της Σεκούντα Ντιβιζιόν. Ο Λάρκου αποφάσισε ότι ο Ίσκο μπορεί να βάλει την «Κυρία» στον ίσιο δρόμο και δρομολογούνται οι ανακοινώσεις.

Το κυρίαρχο στοιχείο, βέβαια, είναι η απογοήτευση σε όλα τα επίπεδα. Η «τεσσάρα» από την ΑΕΚ ήταν «βαριά» σε σχέση με την εικόνα του αγώνα, αλλά ήταν πασιφανές ότι κάτι δεν λειτουργούσε σωστά στην Ανόρθωση. Οι δύο ομάδες είχαν τις ίδιες (περίπου) τελικές προσπάθειες και ευκαιρίες, αλλά η αστοχία και η αναποτελεσματικότητα των κυανόλευκων εμφανίσθηκε και πάλι.

Έγιναν, επίσης, τραγικά λάθη στην αμυντική συμπεριφορά, με αποκορύφωμα το πέναλτι στην εκπνοή του ημιχρόνου (αψυχολόγητη ενέργεια του Σάμπο) που «σκότωσε» ουσιαστικά την αναμέτρηση. Τα δε δύο αυτογκόλ στο φινάλε ήρθαν για να ολοκληρωθεί ο εφιάλτης που έφερε και τα αίσχη των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι άνευ λόγου και αιτίας άρχισαν να εκτοξεύουν καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους διαιτητές και παρατηρητές και αναμένεται βαριά καμπάνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ