aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η βούλα ήταν… κυανόλευκη

Ανόρθωση: Η βούλα ήταν… κυανόλευκη

Στη ρουλέτα των πέναλτι κρίθηκε το όγδοο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca-Cola. Το κατέκτησε η Ανόρθωση εις βάρος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου σε ένα ματς που ναι μεν δεν έφτασε σε ψηλά επίπεδα, αλλά ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, έσπαζε καρδιές. Κανονική διάρκεια και παράταση ολοκληρώθηκαν στο 0-0.

Στη διαδικασία των πέναλτι η πρόκριση κρέμεται από μια κλωστή κι η πλάστιγγα έγειρε προς την «Κυρία» λόγω της απόκρουσης του Λόρια στην εκτέλεση του Βουκσένοβιτς, αλλά και στην… ατυχία – αστοχία των φιλοξενούμενων. Κι αυτό διότι ο Λουσέρο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην εκτέλεση του Εμπραλίντζε, ο Παναγιώτου απόκρουσε, αλλά η μπάλα του ξέφυγε και αργά και βασανιστικά πέρασε από τη γραμμή τέρματος.

Οι οπαδοί της Ανόρθωσης πανηγύρισαν την πρόκρισης στους «8», αλλά πιο έντονα απ’ όλους έζησε την αναμέτρηση, ο νέος της πρόεδρος Ανδρέας Σάντης. Στο τέλος μάλιστα, μπήκε στον αγωνιστικό και συγχάρηκε τους κυανόλευκους για την προσπάθειά τους που κράτησε «ζωντανή» την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τη νέα σεζόν. Στη διαδικασία των πέναλτι σκόραραν για τους γηπεδούχους οι Σαμπό, Εμπραλίτζε, Πάντσεον και Χριστοφή (αστόχησε ο Αντονίν Κορτές), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Σίλβα, Κατσιάρης και Ντιαβαρά.

Το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης ήταν πανομοιότυπο σε όλη της διάρκειά της κι ενίοτε… κουραστικό. Οι κυανόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό «2 προς 1» αλλά δυσκολεύονταν αφάνταστα στη δημιουργία. Ήθελαν, προσπαθούσαν, πάλευαν, αλλά λες και τους έλειπε το απαραίτητο συστατικό για να φτιάξουν ευκαιρίες, η ποιότητα. Στην άλλη όχθη, οι Παραλιμνίτες αντιπαράταξαν πάθος και ψυχή, είχαν υπομονή και διατηρούσαν απαραβίαστη την εστία τους χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Οι βυσσινί είχαν την πρώτη καλή στιγμή όταν στο 12’ ο Μέιρα «σημάδεψε» το κάθετο δοκάρι του Λόρια, αλλά από κει και πέρα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Η Ανόρθωση αν και έχασε λόγω τραυματισμού τον Γουαρίς (38’), είχε κάποιες καλές στιγμές ιδιαίτερα από στατικές φάσεις. Οι κεφαλιές του Αμπαρζτουμιάν και του Χριστοφή δεν βρήκαν στόχο, ενώ ούτε οι Σαμπό και Εμπραλίτζε αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους.

Το ντεμπούτο του Αντονίν (έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 93’) «γέμισε» λίγο την παραλιμνίτικη περιοχή, αλλά και πάλι, το γκολ ήταν δύσκολη υπόθεση. Η ημίωρη παράταση δεν διαφοροποίησε κατά πολύ την όλη εικόνα με εξαίρεση το γεγονός ότι στα τελευταία λεπτά η Ένωση κέρδισε μέτρα, απείλησε με ένα σουτ του Κωνσταντίνου (112’) και στο φινάλε κέρδισε τρία σερί κόρνερ. Ο τεχνικός των βυσσινί, Μαρίνος Σατσιάς χαρακτήρισε «συγκλονιστική» την προσπάθεια των παικτών του κι ευχαρίστησε τους οπαδούς της Ανόρθωσης που τους χειροκρότησαν!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ