aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η πρώτη μεγάλη νίκη και τα χαμόγελα αισιοδοξίας

Ανόρθωση: Η πρώτη μεγάλη νίκη και τα χαμόγελα αισιοδοξίας

Μέχρι τις 27 Νοεμβρίου χρειάστηκε να περιμένουν στην Ανόρθωση για να πανηγυρίσουν την πρώτη τους μεγάλη νίκη σε ντέρμπι, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου είχαν μια αρκετά μεστή εμφάνιση και χάρις στο γκολ του Νινγκά (44’) επικράτησαν της ΑΕΛ με 1-0 και απέδρασαν από τη Λεμεσό με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η «Κυρία», κυριάρχησε στη μεγαλύτερη του διάρκεια και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ, λίγο πριν τη λήξη του, εκδηλώνοντας μια άψογη αντεπίθεση, που ξεκίνησε από τα χέρια του Κεραυνού. Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μουνιόθ βρέθηκαν σε θέση άμυνας, χωρίς όμως να απειληθούν ιδιαίτερα με εξαίρεση το δοκάρι του Μιραλάς (65’). Αντιθέτως, ήταν αυτοί που είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να «τελειώσουν» το ματς, με τους Νινγκά και Χρυσοστόμου να αστοχούν.

Σαφέστατα πρόκειται για νίκη που τονώνει την ψυχολογία των ανθρώπων της Ανόρθωσης, που έχουν τους λόγους να χαμογελούν, αφού ο ομάδα της Αμμοχώστου «νίκησε» και τις απουσίες τριών βασικών της ποδοσφαιριστών (Λόρια, Ιωάννου, Πάντσεον), ενώ απουσίασε επίσης ο Εμπραλίτζε που είναι εδώ και καιρό εκτός. Από την άλλη, μέτρησε τις σημαντικές επιστροφές στην αγωνιστική δράση των Ουάρντα, Αρτυματά και Αμπαρτζουμιάν, που αποτελούν «βαρόμετρα». Στα θετικά και η παρουσία του Κεραυνού που όποτε χρειάστηκε είχε θετικές αντιδράσεις, σε ένα ιδιαίτερο για τον ίδιο ματς, αλλά και η καλή εμφάνιση των περισσοτέρων παικτών.

Από εκεί και πέρα, προκειμένου το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΛ να έχει και αντίκρισμα, θα χρειαστεί οι καλές εμφανίσεις να έχουν συνέχεια και η «Κυρία» να κάνει το «δύο στα δύο» κόντρα σε Άρη (4/12) και Ολυμπιακό (10/12) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», πριν το μεγάλο εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (17/12).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ