aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η πιο άνετη βραδιά του πρωταθλήματος!

Ανόρθωση: Η πιο άνετη βραδιά του πρωταθλήματος!

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν αποδέχθηκε τον τίτλο της «καλύτερης φετινής εμφάνισης στο πρωτάθλημα», όμως η νίκη επί της Δόξας με 2-0 ήταν σίγουρα η πιο άνετη στο «μαραθώνιο». Άλλωστε, για πρώτη φορά η Ανόρθωση κέρδισε με διαφορά πέραν του ενός τέρματος.

Η παρουσία της «Κυρίας», ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν επιβλητική. Η ομάδα της Αμμοχώστου άρπαξε από τον λαιμό την αντίπαλό της από το πρώτο λεπτό. Ήταν ιδιαίτερα παραγωγική σε ευκαιρίες με κάθε τρόπο. Από τα δύο άκρα, από τον άξονα, σε ροή αγώνα με οργανωμένες επιθέσεις και από στατικές φάσεις.

Είχε χαμένο πέναλτι (Πόποβιτς 26’), δοκάρι (Αμπαρτζουμιάν 29’), άστοχη κεφαλιά από το ένα μέτρο (Κατσαράβα 28’) κι άλλες 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες. Το πανέμορφο τέρμα του Ντέλετιτς (πρώτο του στο πρωτάθλημα) έλυσε τον γόρδιο δεσμό και ήταν το ελάχιστο που δικαιούταν η Ανόρθωση. Εάν δεν καταγραφόταν η ολιγωρία του 16’ όταν η ανασταλτική λειτουργία των κυανόλευκων πιάστηκε στον ύπνο με αποτέλεσμα ο Λαφράνς να βρεθεί φάτσα με το γκολ, η εμφάνιση της ομάδας του Κετσπάγια θα είχε ως μοναδικό ψεγάδι την αποτελεσματικότητα.

Ο Ουάρντα, νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε ότι δεν κατάφερε ο Πόποβιτς και έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην Ανόρθωση που ακολούθως διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της προβάδισμα. Έδωσε χώρο στη Δόξα, χωρίς όμως να επιτρέψει στους παίκτες του Ηλία Χαραλάμπους να απειλήσουν την εστία του Λόρια, ο οποίος κατέγραψε την τρίτη απαραβίαστη εστία της Ανόρθωσης στο φετινό πρωτάθλημα.

Η «Κυρία» ανέβηκε στους 16 βαθμούς, έκανε restart μετά από ένα κάκιστο σερί τριών αγώνων με απολογισμό δύο ήττες και μια ισοπαλία. Εφόσον πάρει το ζητούμενο των έξι βαθμών στα παιχνίδια με Εθνικό (Δασάκι) και ΠΑΕΕΚ (Μακάρειο) θα αναρριχηθεί ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία και θα πλησιάσει στις θέσεις που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ