aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η «Κυρία» έχει τις εξαρτήσεις της

Ανόρθωση: Η «Κυρία» έχει τις εξαρτήσεις της

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ  

Η Ανόρθωση, όχι μόνο δεν πέτυχε τον ουσιαστικό της στόχο στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca-Cola, αλλά θα πάει στον επαναληπτικό με… μειονέκτημα. Το θετικό αποτέλεσμα (1-1), προχθές στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», το εξασφάλισε η Νέα Σαλαμίνα, με το εκτός έδρας τέρμα που πέτυχε. Ήταν δεδομένος ο ψηλός βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης κόντρα στους ερυθρόλευκους, κι έγινε πανύψηλος λόγω των αλλαγών που επιχείρησε στην ενδεκάδα ο Τιμούρ Κετσπάγια. Το παραδέχθηκε, άλλωστε κι ο ίδιος τονίζοντας ότι άλλαξε πολλά πράγματα, δίνοντας ευκαιρία σε κάποιους παίκτες για να διαπιστώσει πόσο μπορούν να βοηθήσουν.

«Περίμενα περισσότερα από αυτά που είδαμε», σχολίασε αρχικά, ενώ στη συνέχεια δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του: «Παίκτες κλειδιά δεν έπαιξαν. Και ένας παίκτης να λείπει κάνει τη διαφορά. Επειδή έρχονται τώρα τα πλέι οφ πρέπει να ξέρουμε σε ποιους παίκτες να υπολογίζουμε. Από κάποιους έμεινα ευχαριστημένος, από κάποιους όχι. Έμειναν πέντε βασικοί έξω και μπορούν να παίξουν την επόμενη βδομάδα». Εν ολίγοις, το προχθεσινό «πείραμα» απέτυχε. Ποσοτικά τουλάχιστον. Διότι η «Κυρία» εμφανίστηκε ουσιαστικά με διαφορετικό πρόσωπο, με πέντε νέους παίκτες στην ενδεκάδα και με νέο σχήμα.

Κάπως έτσι χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση, ενδεχομένως και οι αυτοματισμοί και οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν -στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον- να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Είναι αλήθεια ότι ο Κετσπάγια αντέδρασε πολύ νωρίς, με δύο αλλαγές στο ημίχρονο (Γκαλίτσιος και Οκριασβίλι, στις θέσεις των Π. Αρτυματά και Μανθάτη) και η «Κυρία» βελτιώθηκε κάπως. Όταν μάλιστα δέχθηκε το γκολ, ανέβασε κατακόρυφα στροφές, πίεσε, είχε κλασικές ευκαιρίες (δοκάρι Βγκορτς, κεφαλιά Χριστοφή και τετ α τετ Γκαλίτσιου), αλλά χρειάστηκε  το εύστοχο πέναλτι του Ράγιος για να εξασφαλίσει το «Χ».

Διαβάστε επίσης: To αποτυχημένο «πείραμα» του Κετσπάγια και το μήνυμα στους «παγκίτες»

Ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι και η πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος έχει τις… εξαρτήσεις της. Αφορούν κυρίως τη συμμετοχή και κατ’ επέκταση την καλή απόδοση, παικτών-κλειδιά, όπως είναι ο Καλτσάς, ο Νταουσβίλι, ο Γκαλίτσιος, ακόμη και ο Ράγιος, ο οποίος δεν είναι στα καλύτερά του τώρα τελευταία. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν παίκτες όπως οι Ανανίντζε, Ιωάννου, Μανθάτης, Χριστοφή, Π. Αρτυματάς, αλλά στο προχθεσινό παιχνίδι τουλάχιστον, φάνηκε ότι με τη συμμετοχή όλων στην ενδεκάδα, η «Κυρία» δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Όταν μάλιστα ο βασικός σου σέντερ, του οποίου έσπευσες να ανανεώσεις το συμβόλαιο μέχρι το 2022 (βλέπε Κατσαράβα) έχει να σκοράρει σε πρωτάθλημα και κύπελλο εδώ και δύο μήνες, και ο άλλος σου σέντερ φορ (βλέπε Ντούρις), είναι άρρωστος με ίωση, το γκολ δεν είναι εύκολη υπόθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ