aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η «Κυρία» χάνει λάδια

Ανόρθωση: Η «Κυρία» χάνει λάδια

Στα… σχοινιά από νωρίς στη σεζόν βρίσκεται η Ανόρθωση. Η ισοπαλία 2-2 με τη Φλόρα Ταλίν στο ΓΣΠ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ και η εμφάνιση της «Κυρίας» ήρθε να προστεθεί στην κακή πορεία των κυανόλευκων στο πρωτάθλημα και τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Σκυμμένα κεφάλια, κατήφεια και προβληματισμός για τις επαναλαμβανόμενες παθογένειες που ταλανίζουν την ομάδα από την αρχή της σεζόν είναι το σκηνικό στην ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία στα τελευταία πέντε παιχνίδια της κέρδισε μόλις μια φορά.

Οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια αποδείχθηκαν ιδανικοί αυτόχειρες, υπέπεσαν σε τραγικά ομαδικά και ατομικά λάθη, ενώ για άλλη μια φορά η διακύμανση της απόδοσης κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού έμοιαζε με καρδιογράφημα. Τα ξεσπάσματα ορισμένων παικτών και τα διαστήματα καλής εμφάνισης του συνόλου δεν αρκούν, από την στιγμή που ανασταλτικά η «Κυρία» όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά παρουσιάζεται ολοένα και πιο ασύνδετη και επιρρεπής στο λάθος.

Τρανό παράδειγμα η φάση του πρώτου τέρματος των Εσθονών, με την μπάλα να περνά στην πλάτη και των τεσσάρων αμυντικών της Ανόρθωσης, δίχως να μπορέσει κανείς να την απομακρύνει. Οι αλλαγές του Τιμούρ Κετσπάγια δεν βοήθησαν την ομάδα της Αμμοχώστου. Ο Χριστοδουλόπουλος δεν πείθει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στοn ρόλο του επιθετικού, όπως και ο Κορρέα στη θέση του δεξιού μπακ και μάλιστα χρεώθηκε το λάθος στη φάση του δεύτερου τέρματος, καθώς ήταν ο μοναδικός που κάλυπτε τον Σάπινεν.

Η αμυντική γραμμή αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα των κυανόλευκων, η εστία των οποίων παραβιάστηκε στα 12 από τα 13 φετινά παιχνίδια, ενώ στα τελευταία πέντε τέσσερις φορές δέχθηκαν πέραν του ενός τέρματος. Η διαπίστωση των λαθών από τον Τιμούρ Κετσπάγια δεν αρκεί, επιβάλλεται να βρεθούν άμεσα οι λύσεις ώστε η Ανόρθωση να μην εκτροχιαστεί από τους στόχους της. Το ντέρμπι της Δευτέρας με την ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντικό, νοουμένου πως η «Κυρία» μετρά ήδη τρεις ήττες σε πέντε αγώνες και βρίσκεται στο -8 από την κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ