aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η κάθοδος του Πόποβιτς

Ανόρθωση: Η κάθοδος του Πόποβιτς

Εκτός δραματικού απροόπτου, ο Ντένις Πόποβιτς θα είναι η τελευταία μετεγγραφική προσθήκη της Ανόρθωσης μέχρι την… επόμενη. Ο Σλοβένος (πρώην) διεθνής έρχεται στην Κύπρο για να οριστικοποιήσει την ένταξή του στην «Κυρία». Από επίσημα χείλη αναφέρεται ότι έρχεται για να συζητήσει χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Απ’ την άλλη, για να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στα μέρη μας, πάει να πει ότι είναι κοντά σε συμφωνία. Ντένις Πόποβιτς και Τιμουρ Κετσπάγια γνωρίζονται εδώ και καιρό. Όταν ο τεχνικός της «Κυρίας» ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Όρενμπουργκ, ο Πόποβιτς ήταν εκεί, κάνοντας μάλιστα και την καλύτερη σεζόν της καριέρας. Μόνο μια φορά είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ δέκα γκολ σε μια σεζόν δέκα γκολ δεν έχει πετύχει ποτέ.

Ο 31χρονος Σλοβένος μπορεί να «γεμίσει» τη θέση του κεντρικού μέσου το γνωστό «οκτάρι», ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως επιτελικός μέσος, «δεκάρι» και ως πλάγιος μέσοεπιθετικός. Παρά το γεγονός ότι ο Κετσπάγια είχε φύγει νωρίς από το Όρενμπουργκ (Αύγουστο του 2017), ο Πόποβιτς ήταν ένας από τους παίκτες που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

Θεωρείτο άνθρωπος για όλες τις δουλειές αν και ο Γεωργιανός τον χρησιμοποιούσε περισσότερο ως «οκτάρι». Στη συνέχεια, όταν αγωνιζόταν περισσότερο ως πλάγιος μέσος, έφτασε τα δέκα γκολ, ενώ μοίρασε και έξι ασίστ.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή, τον οποίο ο Κετσπάγια ήθελε πολύ και το έχει αποδείξει. Εδώ και δύο χρόνια περίπου χρονολογείται το ενδιαφέρον του να τον φέρει στην «Κυρία».

Ο ίδιος βέβαια, προτίμησε τα καλύτερα χρήματα της ελβετικής Ζυρίχης, της ρωσικής Κρίλια Σοβέτοφ και της κινεζικής Τσινγκντάο. Ο Πόποβιτς, γενικά, είναι… ανήσυχος άνθρωπος αφού στα 31 του χρόνια έχει αλλάξει δέκα ομάδες κι αν υπογράψει στην Ανόρθωση θα συμπληρώσει ενδεκάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ